ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Μας έστειλε στο ΔΝΤ και ... πήγε για μπάνιο


Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου για προσφυγή …
Μας έστειλε στο ΔΝΤ και ... πήγε για μπάνιο



Ο Κώστας Καραμανλής, ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού που λέγεται χρεοκοπία και στην αναπόφευκτη είσοδό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συνεχίζει απτόητος να απολαμβάνει τις διακοπές διαρκείας και τα μακροβούτια στη θάλασσα ως χειμερινός κολυμβητής.

Το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες μετά
 τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο, έκανε αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του: έβαλε το ξεθωριασμένο μαγιό του και συνοδευόμενος από έναν άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας έκανε το μπάνιο του στον μικροσκοπικό κολπίσκο που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα. Τι κι αν στο γκάλοπ της ALCO που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο «ΘΕΜΑ» το 85% των πολιτών πίστευε ότι ο κ. Καραμανλής γνώριζε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ και γι’ αυτό οργάνωσε τη… φυγή του.

Από την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Καραμανλής ένιωσε, όπως λένε αυτοί που τον ξέρουν καλά, ανακουφισμένος. Παρέδωσε την πρωθυπουργία, παρέδωσε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και άρχισε τις βόλτες, τις χαλαρές εξόδους και φυσικά τις εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό με τη σύζυγό του και κάποιους καλούς φίλους.

Πήγε στο γήπεδο για να θαυμάσει την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, και το Πάσχα απέδρασε στην Ιταλία για να θαυμάσει τις ομορφιές της Τοσκάνης και της Βενετίας.


Ο πρώην πρωθυπουργός, που θα μείνει στην Ιστορία ως ο πλέον αποτυχημένος κυβερνήτης της Μεταπολίτευσης, εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου αφήνοντας πίσω του μια χώρα με το έλλειμμα στο 13,7% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος 300 δισ. ευρώ.


Το πόσο απαθής για τις εξελίξεις και τα όσα δραματικά συμβαίνουν στη χώρα είναι ο κ. Καραμανλής το έδειξε για ακόμη μια φορά το περασμένο Σάββατο στο άβατο της Ραφήνας.

Μπορεί την προηγούμενη μέρα ο κ. Παπανδρέου να δήλωνε από το Καστελόριζο πως η προσφυγή μας στο ΔΝΤ είναι πλέον μονόδρομος και πως όλοι θα πρέπει να σφίξουμε ακόμη περισσότερο το ζωνάρι, αυτό όμως δεν απέτρεψε τον κ. Καραμανλή από το πρόγραμμά του: το Σάββατο το μεσημέρι φόρεσε το ξεθωριασμένο μοδάτο μαγιό του, πήρε την πετσέτα του και κατηφόρισε από το σπίτι του στον μικρό κολπίσκο που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα για να απολαύσει τη θάλασσα.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ημέρα Σάββατο και η κυρία Νατάσα Καραμανλή πάει για ψώνια παρέα με τα δίδυμα. Μετά τις δώδεκα το μεσημέρι το μαύρο Skoda που συνήθως χρησιμοποιεί η οικογένεια για τις μετακινήσεις των παιδιών παρκάρει έξω από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργικού ζεύγους στη Ραφήνα όπου και αποβιβάζονται ο μικρός Αλέκος με την αδερφή του Αλίκη ντυμένοι με μπλε φόρμες.

Λίγα λεπτά μετά το Audi της κυρίας Καραμανλή σταθμεύει κιαυτό έξω από την εξώπορτα της οικίας στη Ραφήνα.

Από τη θέση του συνοδηγού κατεβαίνει η οικιακή βοηθός και η σύζυγος του κ. Καραμανλή, αφού έχει βγει ήδη από το αμάξι, ανοίγει το πορτ-μπαγκάζ του, όπου οι άνδρες της ασφάλειας του κ. Καραμανλή σπεύδουν να μεταφέρουν από το αυτοκίνητο τα ψώνια. Οι τσάντες μάλιστα ήταν αρκετές, αφού είναι η μέρα που διεξάγεται ο τελικός ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αρη, αγώνα που ο κ. Καραμανλής σίγουρα θα παρακολουθήσει μαζί με την παρέα του, με τα απαραίτητα συνοδευτικά ορεκτικά. Ενα τέταρτο πριν από τη μία το μεσημέρι, στο σπίτι της Ραφήνας καταφτάνει το BMW του κ. Καραμανλή, ο οποίος βγαίνοντας από τη θέση του συνοδηγού αστειεύεται με τους άνδρες της ασφάλειάς του. Πίσω του στέκεται ο προσωπικός του φρουρός, κρατώντας μια πετσέτα και ένα μαγιό.

Ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει στο σπίτι του ενώ ορισμένοι εκ των ανδρών της ασφάλειάς του επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα και αρχίζουν να περιπολούν τους δρόμους γύρω από την οικία Καραμανλή. Πέντε λεπτά ακριβώς μετά τη μία ο πρώην πρωθυπουργός βγαίνει από το σπίτι του φορώντας μαγιό και έχοντας μια πετσέτα ριγμένη στους ώμους του. Γυμνός λοιπόν από τη μέση και πάνω αρχίζει να βαδίζει ήρεμος και φανερά ευδιάθετος προς το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.


Στον δρόμο ουσιαστικά κανείς δεν του απευθύνει τον λόγο, και μια παρέα που έτυχε να κάθεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας δείχνει να χαμογελά βλέποντας τον πρώην πρωθυπουργό με μαγιό. Με γοργά βήματα ο κ. Καραμανλής κατεβαίνει από ένα μικρό δρομάκι στον κολπίσκο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Μαζί του βρίσκεται πάντα ο προσωπικός του φρουρός, ο οποίος σημειωτέον φορά κι εκείνος το μαγιό του.

Ο φωτογραφικός φακός του «ΘΕΜΑτος» απαθανατίζει καρέ-καρέ τις στιγμές του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος απολαμβάνει τη βουτιά του ως χειμερινός κολυμβητής στα ήρεμα νερά της Ραφήνας. Ανδρες από την προσωπική του ασφάλεια ακροβολίζονται γύρω από τον κολπίσκο όπου ο κ. Καραμανλής απολαμβάνει το μπάνιο του για να τον προφυλάξουν από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα και παρουσίες. Ο πρώην πρωθυπουργός μπαίνει στο νερό κάνοντας μακροβούτι και κολυμπά λίγα μέτρα από την ακτή, παρέα πάντα με τον προσωπικό του φρουρό, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα του. Στη θάλασσα έμεινε περισσότερο από μισή ώρα, ενώ όταν βγήκε σκουπίστηκε αμέσως και ανηφόρισε προς το σπίτι του, καθώς είχε έρθει η ώρα του μεσημεριανού και κάτι τέτοιες ώρες για τον πρώην πρωθυπουργό είναι ιερές. Ο κ. Καραμανλής έδειχνε να το διασκεδάζει αστειευόμενος συνεχώς με τους άνδρες της ασφάλειάς του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τον τελικό ποδοσφαίρου που σε λίγες ώρες θα απολάμβανε μπροστά στην οθόνη του με καλή παρέα και νόστιμα εδέσματα ως μια ευτυχή κατάληξη της ημέρας του.

protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου