ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η Goldman Sachs «επωφελήθηκε από την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας»

Δισεκατομμύρια δολάρια αποκόμισε σε κέρδη εις βάρος των πελατών της η Goldman Sachs κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της Γερουσίας.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της έρευνας, που
 διήρκεσε 18 μήνες, στελέχη της τράπεζας παραπλάνησαν τους πελάτες τους σχετικά με επενδύσεις σε προϊόντα που συνδέονταν με την αγορά κατοικίας.

Η επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας δημοσιοποίησε χθες τα ευρήματά της εν όψει της ακρόασης σήμερα του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman , Λόιντ Μπλάνκφαϊν, και άλλων κορυφαίων στελεχών.

Στις 16 Απριλίου η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέθεσε αγωγή για απάτη εναντίον της Goldman με την κατηγορία ότι δεν ενημέρωσε επαρκώς τους πελάτες της για ένα επενδυτικό προϊόν που συνδεόταν με την αγορά κατοικίας και το οποίο είχε σχεδιαστεί με τη βοήθεια ενός hedge fund που είχε «στοιχηματίσει» ότι θα κατέρρεε η συγκεκριμένη αγορά.

Ο κ. Μπλάνκφαϊν δημοσιοποίησε τη δήλωση που αναμένεται να κάνει σήμερα ενώπιον της επιτροπής, στην οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι η τράπεζα εξαπάτησε τους πελάτες της, επαναλαμβάνοντας ότι έχασε 1,2 δις. δολάρια από την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας το 2007 και το 2008.

«Αν οι πελάτες μας πιστέψουν τις κατηγορίες ότι δεν αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε», αναμένεται να υποστηρίξει.

Χθες ο επικεφαλής της επιτροπής, γερουσιαστής Καρλ Λέβιν δήλωσε: «Νομίζω ότι η Goldman παραπλανά τη χώρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποκόμισαν τεράστια κέρδη στοιχηματίζοντας ότι θα κατέρρεε η αγορά στεγαστικών δανείων».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου