ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Δαπάνες-ρεκόρ 110 δισ. στο νέο προϋπολογισμό


Έσοδα 55 δισ. ευρώ χρειάζεται ο νέος προϋπολογισμός, ενώ οι δαπάνες αγγίζουν τα 110 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς ο προϋπολογισμός ξεκινά με έλλειμμα 55 δισ. ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στο συνολικό ύψος των δανειακών αναγκών που έχει για το 2011 το ελληνικό δημόσιο.



Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του χρόνου φτάνουν τα 43 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος από τα 55 δισ. ευρώ θα λάβει η κυβέρνηση από τον μηχανισμό της ευρωβοήθειας (ΔΝΤ και Ευρωζώνη), ήτοι 40 δισ. ευρώ· τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ θα καλυφθούν με εκδόσεις εντόκων γραμματίων από την εσωτερική αγορά.

isotimia

Γερμανός φοροφυγάς μηνύει την τράπεζα του Λίχτενστάιν

Γιατί δεν τον ειδοποίησε πως είχαν υποκλαπεί τα τραπεζικά του δεδομένα, που κατέληξαν στη γερμανική εφορία


                                         συνέχεια

Του Κώστα Μητρόπουλου - ΤΑ ΝΕΑ

του Τάσου Αναστασίου - ΤΑ ΝΕΑ

Η Ikea ανακοινώνει για πρώτη φορά τα κέρδη της



ikea2Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων στον κόσμο, Ikea, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία της, που αφορούν όμως μόνο στο 2009.
H Ikea ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 11% το 2009 και διαμορφώθηκανς τα 2,5 δισ. δολάρια.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Mikael Ohlsson δήλωσε ότι η σουηδική εταιρεία από εδώ και στο εξής θα

Genova, paralizzato il Salone Nautico Sciopera tutto il trasporto pubblico


Vini, la carica dei duemila guida "laica" a un buon bicchiere


Νέο κανόνι από ασφαλιστική εταιρεία


                                                                  συνέχεια

Η Κατσέλη υπογράφει τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα


Mε υπουργική απόφαση που θα υπογράψει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη μέσα στον Νοέμβριο θα επιτραπεί, υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα εφαρμογής -με επιχειρησιακές συμβάσεις ή συμφωνίες σε τοπικό επίπεδο- δυσμενέστερων όρων αμοιβής και εργασίας απ’ ό,τι προβλέπουν οι κλαδικές και η ΕΓΣΣΕ.


«Οταν μια γεωγραφική περιοχή ή μια επιχείρηση βρίσκεται σε διαρθρωτική κρίση και σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα δίνεται η δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας, έτσι ώστε να

από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Στα σκαριά Υφυπουργείο Πληροφορικής + Επικοινωνιών!


Αναγνώριση των BLOGS ως πηγές ειδήσεων από το Associated Press


"Σε εγκύκλιο προς τα μέλη του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) ανακοίνωσε ότι θα παραθέτει στο μέλλον και από τους blogger, ως έγκυρες πηγές ειδήσεων.

Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα, διότι ως γνωστό, το AP δεν υπήρξε και τόσο φιλικό προς τις διάφορες εναλλακτικές πηγές ειδήσεων.


Αυτή η αναγνώριση των blogs ως «πηγή» από ένα

Freerider Skatecycle by Antonio Meze & Brooklyn Workshop


Νέο άνοιγμα των διοδίων...

Η Γερμανία κλείνει οριστικά το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων...

ΔΟΥΚΙΣΣΑ - Άνθρωποι είμαστε

Κώστας Καραμητρούδης: «Ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne»


Κλίντον: «Συγγνώμη που σας κάναμε πειραματόζωα» !!




Εξήντα χρόνια άργησε η «συγγνώμη» της αμερικανικής κυβέρνησης στα θύματα των ιατρικών πειραμάτων της στη Γουατεμάλα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940. 

Εκατοντάδες άνθρωποι προσβλήθηκαν τότε με γονόρροια και σύφιλη στο πλαίσιο πειραμάτων της αμερικανικής κυβέρνησης. Μάλιστα, πολλοί από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν είχαν  διανοητικά προβλήματα ενώ άλλοι ήταν κρατούμενοι, που ποτέ δεν έδωσαν

Σαν σήμερα.....





 Διεθνής Ημέρα Μη Βίας


Παγκόσμια Γιορτή Πουλιών

του Στάθη - Ελευθεροτυπία


ΟΗΕ - η μακρά ύφεση θα φέρει κοινωνική αναταραχή

Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης: Έξι μετάλλια Κοσμίδης και Μιλλούση



Έξι μετάλλια κατέκτησαν ο Λευτέρης Κοσμίδης και η Βάσω Μιλλούση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στην Οστράβα. Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών είναι τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο.
Ο Λευτέρης Κοσμίδης
Ο Λευτέρης Κοσμίδης


Ο Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό στο έδαφος, το ασημένιο στο άλμα και το χάλκινο στους κρίκους, ενώ η Μιλλούση κέρδισε δύο χρυσά στους ασύμμετρους ζυγούς και στη δοκό ισορροπίας αντίστοιχα και ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους.



«Αυτή η εμφάνιση με κάνει πολύ χαρούμενη και πιο

Στη φοροκάρτα και οι μαθητές για το τετράδιο και την τυρόπιτα

Η φορολογική ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς στα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2011


Ενιαία αγορά της Ε.Ε

                              Infographics    

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Duffy - Mercy

Ο ιδιοκτήτης της Segway σκοτώθηκε με ένα....Segway !


ΛΟΝΔΙΝΟ Κάποιοι είχαν σπεύσει να το αποθεώσουν, από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, ως «το οικολογικό όχημα του μέλλοντος για τις αστικές μετακινήσεις». Ωστόσο από μια παράξενη ειρωνεία της τύχης το γνωστό ηλεκτρικό δίκυκλο Segway έμελλε να πάρει τη ζωή του ίδιου του τού ιδιοκτήτη!

Ο Τζίμι Χέσελντεν, ο βρετανός επιχειρηματίας στον οποίον ανήκει η εταιρεία Segway, σκοτώθηκε το

ΔΝΤ: Ευθύνες κατά οίκων αξιολόγησης για την Ελλάδα

«Συνέβαλαν στην αστάθεια» διαπιστώνει το Ταμείο


                                   συνέχεια

Ο συλλέκτης της ιστορίας της Σμύρνης

Ο Χασάν Καζίμ Τασκιράν στο παλαιοβιβλιοπωλείο του πουλάει και διασώζει σημαντικά κομμάτια της πόλης του μικρασιατικού πόνου

                          συνέχεια

του Πάνου Μαραγκού - ΕΘΝΟς

Νεκρός βρέθηκε εμπλεκόμενος στην υπόθεση με τα CD φοροφυγάδων


Οι αστυνομικές αρχές της Βέρνης ανακοίνωσαν ότι οι έρευνες προσανατολίζονται στην εκδοχή της αυτοκτονίας, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις από τις έως τώρα έρευνες για

Ανομοιογενής η ανάπτυξη στην Ελλάδα...

Πολύπλοκο θέμα και με διαφορετικές εκφάνσεις αποτελεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα σύμφωνα με την απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. J. Hahn έπειτα από ερώτηση σχετικά με την μείωση των ανισοτήτων στην ανάπτυξη των ελληνικών περιφερειών σε σχέση με την υπόλοιπη Ε.Ε.  



Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή

Χαιρετίσματα από τους Μανολάτες...

Αυτό το κείμενο είναι τοιχοκολλημένο σε διάφορα σημεία στο χωριό Μανολάτες της Σάμου

stelios-kolopaido

Εξαφάνιση......όποιος μπορεί ας κάνει κάτι


harrytsopanos

SuperGeorge.....




stibada



Επιφυλάξεις και από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την περαίωση


Στον αέρα «Υπηρεσία μιας στάσης»




Σοβαρά προσκόμματα τίθενται στην εφαρμογή του νόμου 3853/2010  για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης εταιρειών, καθώς το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) που θα λειτουργούσε ως «υπηρεσία μιας στάσης» δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία. 


Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3853/2010 για

Το ελαιόλαδο ασπίδα προστασίας για την καρδιά



 Η λογική χρήση ελαιολάδου στο φαγητό και τις σαλάτες είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στην καρδιά μας, σύμφωνα με πολυετής έρευνες που πραγματοποίησαν ο καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτριος Κρεμαστινός και ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια

«Λουκέτο» σε 1.000 οικοδομικές εταιρείες



Δραματική έκκληση για το ενδεχόμενο κραχ στην οικοδομή και την κτηματαγορά, απηύθυναν χθες κατασκευαστές ακινήτων και ιδιοκτήτες επισημαίνοντας ότι η αγορά διανύει τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 40 ετών. Επισημαίνουν ότι η μη ένταξη στην περαίωση όσων επιχειρήσεων έχουν περιουσία άνω των 400.000 ευρώ και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, θα αποτελέσουν «ταφόπλακα» για την οικοδομική δραστηριότητα και το real estate.


«Λουκέτο» έχουν βάλει από τις αρχές του

Έκθεση e-Learning Expo 2010 για καλύτερη ποιότητα ζωής



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στις 2 –3 Οκτωβρίου η e-Learning Expo, η κύρια έκθεση όπου παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης στην Ελλάδα.
Η e-Learning Expoδιοργανώνεται στο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας

Η Greenpeace κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια



Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, επισημαίνοντας ότι ένα χρόνο μετά την εκλογή της δεν έχει πάρει το δρόμο προς τη «μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση για τον τόπο».
Σύμφωνα με τη Greenpeace, η κρίση που πλήττει τη χώρα δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να

Ο ταχύτερος υπολογιστής

Αν ποτέ απογοητευτείτε από την απόδοση του υπολογιστή σας, υπάρχει μία πολύ δραστική λύση. Είναι ο υπερυπολογιστής της φωτογραφίας, γνωστός ως Τζάγκουαρ, τον οποίο είναι τυχερό να έχει στην κατοχή του το Εθνικό Εργαστήριο Ενέργειας του Όουκ Ριτζ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ο ταχύτερος υπολογιστής του κόσμου με ταχύτητες που αγγίζουν τα 1759 πεταφλόπ.


Η Ευρώπη χτυπά καμπανάκι για την ρύπανση στην Ελλάδα




Η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιβαλλοντικά θέματα κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βιομηχανικές εκπομπές, τη ρύπανση του αέρα, των υδάτων και του εδάφους...


Η οδηγία 2008/1/ΕΚ επιβάλλει την αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή ένωση για την άσκηση πολύ ρυπογόνων βιομηχανικών και γεωργικών δραστηριοτήτων καθώς και την έκδοση των σχετικών αδειών εφόσον πληρούνται συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι. Τα κράτη μέλη οφείλουν να ενημερώνουν ανά τριετία την αρμόδια Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ενημερώσει την Επιτροπή, ούτε έχει αποστείλει στοιχεία για την περίοδο 2006-2008. Η Επιτροπή, με σημερινή ανακοίνωσή της, δίνει δίμηνη προθεσμία στη χώρα μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

fimotro

Άντρας = παντελόνι...............


dimolog

Απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του προέδρου Ραφαέλ Κορέα κατήγγειλε ότι σημειώθηκε η κυβέρνηση του Ισημερινού - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα



Σαν σήμερα.....



Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων

Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας

Παγκόσμια ημέρα κατά της ηπατίτιδας

«Σκονισμένες» παιδικές αναμνήσεις


Πολυχώρος ΙΝΤΕΑΛ: Έκθεση κόμικς


Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού Πάτρας που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στο πολυχώρο ΙΝΤΕΑΛ, από φέτος κάνει ένα «άνοιγμα» και σε άλλες

Διαδικασία επί παραβάσει της Ε.Ε.

               Infographics

Οι ταινίες της εβδομάδας


Αρχίζει να ανεβαίνει ο κινηματογραφικός πυρετός αυτή την εβδομάδα με έντεκα νέες ταινίες να προβάλλονται στις αίθουσες. Από τον Ζανγκ Γιμού ως την εκ βαθέων εξομολόγηση του Γιάννη Αγγελάκα, οι επιλογές είναι πολλές


                                                 συνέχεια

Σε «κατάσταση κρίσης» οι ποταμοί της Γης


Οι ποταμοί σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται «σε κατάσταση κρίσης» με αποτέλεσμα οκτώ στους δέκα κατοίκους του πλανήτη να μην έχουν διασφαλισμένη πρόσβαση σε επαρκείς ποσότητες καθαρού γλυκού νερού. Είναι η ζοφερή διαπίστωση που προκύπτει από ανάλυση διεθνούς ομάδας ερευνητών για τις συνέπειες των ανθρώπινων παρεμβάσεων στους

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

του Δημήτρη Χαντζόπουλου - Ελευθεροτυπία

του Στάθη - Ελευθεροτυπία

Joan Jett - I Hate Myself For Loving You

Δείτε πρόσκληση που έστειλε ο Φον Δρούτσας...!!!

Αυτοαποκαλείται Α.Ε.!


ή

Ανώνυμη Εταιρεία;

ή

Αυτού Εξοχότης;

ψωνάραααα!!!!

για την λιτότητα δεν το συζητάμε ...!!

atithasos

του Ηλία Μακρή - Καθημερινή

του Α Πετρουλάκη - Καθημερινή

Τυχαίο ?



atithasos

Διεθνής ημέρα μετάφρασης.



Να κι ο Άγιος Ιερώνυμος, προστάτης των μεταφραστών, που η μνήμη του εορτάζεται σήμερα 30 Σεπτεμβρίου.

Γιώργος Γάκης και Troublemakers ξανά στο πλευρό των Scorpions


Θα ανοίξουν τη συναυλία τους στο Σ.Ε.Φ.

Μετά την εμφάνισή τους το περασμένο καλοκαίρι στο πλάι των Scorpions στις τρεις συναυλίες που έδωσαν στα Γιάννινα, την Θεσσαλονίκη και την Άρτα, ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers θα ανοίξουν

Υγιεινό το κρέας μετά το... μαρινάρισμα


Το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες είναι γνωστό ότι δημιουργεί τοξικές ουσίες γνωστές ως ετεροκυκλικές αμίνες, οι οποίες έχουν σχετιστεί με ορισμένους καρκίνους.

Το μαρινάρισμα μειώνει τον κίνδυνο, αποτρέποντας τον σχηματισμό

Ελέγξτε τα νεύρα σας


Με μέντα και κανέλα

Σύμφωνα με μια έρευνα της NASA, οι επιστήμονες του Παν/μίου Wheeling κατέγραψαν τις αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες συνθήκες οδήγησης. Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η αίσθηση κόπωσης και το άγχος μειώθηκε κατά 20%. Η μέντα και η κανέλα ελάττωσαν τη νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και έκαναν τη διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%.
 
newsbeast

Η πολλή ζάχαρη δεν χαλάει τα δόντια;


Η ζάχαρη και η τερηδόνα πάνε μαζί. Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν έχει σημασία το πόσο πολλή ζάχαρη καταναλώνει κανείς, αλλά το πως.

Όπως γράφει η εφημερίδα

Ειπώθηκε πριν λίγο στην Βουλή

Εχω διαφωνία με κάποια άρθρα του νομοσχεδίου για την περαίωση (πλαστά τιμολόγια-περαίωση-για το ποινικό που αφορά τους φορτηγατζήδες)αλλά θα το ψηφίσω !!!!!!!

ναι μεν αλλά , έτσι δεν γίνεται πάντα?

τυχαίο ? δεν νομίζω



Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Υπέρβαροι έξι στους 10 Έλληνες



Έξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Η Ελλάδα μάλιστα, βρίσκεται στη 10η θέση των κρατών με τους περισσότερους υπέρβαρους πολίτες: το 58,9% του πληθυσμού.



Στο Μεξικό ανήκει ο τίτλος του πιο υπέρβαρου έθνους

Τα βλέπουν μαύρα τα αφεντικά και απολύουν…



Στο 13,5% η ανεργία του χρόνου, λένε οι βιομήχανοι


                                        συνέχεια


                                          

48ωρη απεργία σε ΔΟΛ & ΠΗΓΑΣΟ - Μεγάλη ένταση



Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση στον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ, μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 48ωρη απεργία στους δυο δημοσιογραφικούς οργανισμούς για συμπαράσταση σε απολυμένους τεχνικούς.

 Πολλοί δημοσιογράφοι στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ δεν θέλουν να απεργήσουνν με το επιχείρημα ότι δεν απολύθηκε κανένας δημοσιογράφος από τις εφημερίδες.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στο ΕΘΝΟΣ και την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, παρότι εκεί έχουν γίνει απολύσεις συντακτών.

 Ενταση επικρατεί και στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, όπου η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία την Παρασκευή για τον ίδιο λόγο.

veto300