ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ρώσοι ζωγράφοι απειλούν να μποϊκοτάρουν έκθεση στο Λούβρο


Ρώσοι ζωγράφοι απείλησαν να μποϊκοτάρουν μια έκθεση ρωσικής σύγχρονης τέχνης στο Λούβρο, τον Οκτώβριο, μετά από μια απόφαση των αρχών να λογοκρίνουν το έργο ενός από αυτούς που θεωρείται προκλητικό σε σχέση με τον ισχυρό άνδρα της χώρας, τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 


Πρόκειται για ένα από τα έργα του
Τερ Ογκάνιαν που απεικονίζει ένα μαύρο τετράγωνο σε κόκκινο φόντο πάνω από έναν μικρό λευκό κύκλο και φέρει τη λεζάντα: «Το έργο αυτό καλεί να γίνει μια επίθεση εναντίον του πολιτικού Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να σταματήσει η κρατική και πολιτική του δραστηριότητά». 

«Επτά καλλιτέχνες δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην έκθεση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Αβντέι Τερ Ογκάνιαν του οποίου τα έργα λογοκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ρώσος επιμελητής ο Μαράτ Γκούελμαν. 

«Το μποϊκοτάζ της έκθεσης θα τονίσει την παράλογη διαμάχη ανάμεσα στην τέχνη και την εξουσία. Τα έργα μου έχουν δημιουργηθεί γι' αυτό και εικονογραφούν την ηλιθιότητα των ηλιθίων», γράφει στο μπλογκ του στο διαδίκτυο ο Αβντέι Τερ Ογκάνιαν. 

Επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού δεν κατέστη δυνατή για να υπάρξει κάποιο σχόλιο

skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου