ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Αλί Μπαμπά ........



Στο βιβλίο Γκίνες μπήκε η Μάσκα του Καρναβαλιού

Η Μάντοβα της Ιταλίας στους 2 τροχούς



σκέψη των υπευθύνων να γίνει  η  Μάντοβα  ένα μικρό Άμστερνταμ 



Η μπάλα του τελικού στο Wembley στις 28-5-2011


Θέλετε να κυβερνήσετε μια χώρα ?


        

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ΑΑ σε θύρα USB



Pat Benatar - Heartbreaker


Στιγμές .......


Δενδρόσπιστα


Κίνα - το επίσημο όργανο του κομμουνιστικού κόμματος προειδοποιεί τους πολίτες να μην διαδηλώσουν στο Πεκίνο


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η Ελλάδα δια μέσου των αιώνων



Καπιταλισμός .......



Ζητούν έλεγχο νομιμότητας χρέους


Έκκληση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας απευθύνουν περισσότερες από 200 προσωπικότητες , υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ανοιχθούν τα βιβλία του δημόσιου χρέους. 

Από το εξωτερικό την έκκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασσαχουσέττης (MIT) Νόαμ Τσόμσκι, ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ο πρώην

Εντοπίστηκαν 5 μετόπες του Παρθενώνα!


Καµπανάκι από τις τράπεζες για παραπλανητικά e-mail και κοµπίνες στα ATM



Ηχηρό καµπανάκι στους πελάτες τους τόσο στα ΑΤΜ όσο και στο e-banking χτυπούν τώρα οι τράπεζες, καθώς διαπιστώνουν σηµαντική έξαρση στις ηλεκτρονικές απάτες.

Από τη µιαοι σπείρες που χτυπούν τα ΑΤΜγίνονται ολοένακαι περισσότερε ς, χρησιµοποιώντας νέες και αναβαθµισµένες µεθόδους για το «ξάφρισµα» (skimming) των πελατών. Και από την άλλη τα

Για να μη κρυώσει.....



newsbeast

Έκλεστον - τι χρειάζεται η F1 για να είναι πιο θεαματική ...



...... να χρησιμοποιήσουμε τεχνητά βρεγμένο οδόστρωμα σε κάποιες πίστες. Πάντα οι αγώνες είναι πιο ενδιαφέροντες υπό βροχή. Σε κάποιες πίστες είναι εύκολο να εγκατασταθούν συστήματα ψεκασμού και θα μπορούσαμε με μια 2λεπτη προειδοποίηση να προκαλέσουμε βροχή για 20 λεπτά στο μέσον του αγώνα.  Θα είχαμε πιο ενδιαφέρον αγώνες και θα ήταν το ίδιο περίπλοκο για όλους.

Παραμυθένια σπίτια με καλαμωτή στέγη στην Αγγλία



thatched house 1

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Οι τάσεις στον Αραβικό κόσμο



το μπλε είναι το ποσοστό του πληθυσμού κάτω των 25 ετών - οι κόκκινες γραμμές είναι

Ιαπωνία - οι επιπτώσεις της ανεργίας στις ηλικίες 20 - 30



Ο αριθμός των Ιαπώνων ηλικίας 20 με 30 που αυτοκτόνησαν επειδή δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο μέσα στο 2010, παρότι ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων εννέα ετών.

Στοιχεία της αστυνομίας που

Κλήση στον Ετό


είχε παρκάρει για καφέ .....

προσπαθε

Πρέπει να μεταφερθεί το άγαλμα του Michelangelo






Φλωρεντία - το τούνελ θα περάσει 600 μ από το άγαλμα , γι αυτό τον  λόγο ζητήθηκε από τον Αρχιτέκτονα  Fernando De Simone  να μεταφερθεί , γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ,από τους κραδασμούς, να καταρρεύσει

Ζήτησαν να επιστραφεί ο μισθός τους στο κράτος



η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα + την προσπάθεια που γίνεται, γι αυτό 
ζήτησαν διακοπή μισθοδοσίας

Τα πιο κοινά γυναικεία και αντρικά ονόματα της Ευρώπης στο Facebook


Αφού η χώρα δεν παράγει τίποτε, πώς έχει τόσους πλούσιους;




Οι κανονικοί πλούσιοι γνωρίζουν επακριβώς από πού προέρχονται τα χρήματά τους. Οι «δικοί μας» πλούσιοι αντίθετα, αντιμετωπίζουν τα χρήματά τους ως προϊόν εγκλήματος. Γι’ αυτό άλλωστε τα τρώνε γρήγορα και επιδεικτικά. Όπως οι γκάνγκστερ…! Θηριώδη jeeps, πολυτελείς Porsche έξω από τα clubs, ημίγυμνες (ξανθές κατά προτίμηση…) συνοδοί. Σε ολόκληρο τον κόσμο, μόνο δύο άρχουσες τάξεις έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής το lifestyle της Κολομβιανής μαφίας. Οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι Έλληνες πλούσιοι…!
Στον υπόλοιπο κόσμο, οι πραγματικοί πλούσιοι μοιάζουν με φοιτητές.
Ξεκίνησαν πειραματιζόμενοι με

Φορητός υπολογιστής που κινείται με τα μάτια



Τον πρώτο φορητό υπολογιστή με δυνατότητα ανίχνευσης του βλέμματος του χρήστη ανακοίνωσαν οι εταιρείες Lenovo και Tobii Technologies Inc. Για την ώρα το σύστημα πρέπει να ρυθμίζεται σύμφωνα με την όραση του κάθε χρήστη, ενώ μπορεί να

Για την επαναφορά της σιλουέτας μας





Η άνοιξη σηματοδοτεί μια σειρά εξελίξεων και μία από αυτές είναι και η προσπάθεια για "επαναφορά" της σιλουέτας μας που συνήθως απαιτεί απώλεια περιττών κιλών που συσσωρεύτηκαν τον χειμώνα. Ορισμένοι τα καταφέρνουν ενώ κάποιοι άλλοι αναβάλουν την επίτευξη του στόχου τους για την επόμενη χρονιά. Τα άτομα που

Αμόλα καλούμπα...



Για την κατασκευή του χαρταετού - Θα χρειαστούμε - 3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο περίπου 80 εκατοστά το καθένα, - χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον - γερό σπάγκο - λεπτό σύρμα - κολλητική ταινία - χρωματιστά χαρτιά για την ουρά. 

♦ Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές. 
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα

Λίγα λόγια για τον χαρταετό



Στην Ευρώπη ο χαρταετός κάνει την εμφάνισή του όχι νωρίτερα από το 1400 μ.Χ. από Ευρωπαίους εξερευνητές που επέστρεψαν από την Ασία, όμως το θεωρούσαν απλά ένα αβλαβές παιδικό παιχνίδι. Στους αιώνες που ακολούθησαν, η άποψη αυτή άλλαξε δραματικά. 


Τον 18ο αιώνα άρχισε να φαίνεται χρήσιμος σαν επιστημονικό όργανο. Το 1749 ο Σκωτσέζος μετεωρολόγος Alexander Wilson χρησιμοποίησε χαρταετούς για να ανυψώσει θερμόμετρα μέχρι το ύψος των 3000 ποδών για να καταγράψει τις

Χαρταετός


Nelly Furtado - Say It Right


Παγκόσμια παραγωγή αργού πετρελαίου

Πληθωριστική απειλή για τον κόσμο



Η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου σε υψηλά δυόμισι ετών, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής στα εργοστάσια ανά τον κόσμο το Φεβρουάριο, σε μία ακόμη ένδειξη ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, εγείροντας κινδύνους για την παγκόσμια ανάκαμψη.
Η άνοδος στις τιμές των εμπορευμάτων έχει άμεσο αντίκτυπο στις τιμές καταναλωτή, γι' αυτό και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν

Χάνουμε και τα σίγουρα;




Μέχρι πριν από λίγες μέρες, η Ελλάδα είχε σίγουρη την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων του μηχανισμού στήριξης (από 3 και 5 σε 7-10 έτη) και «παιζόταν» η επαναγορά τμήματος του υπόλοιπου χρέους, με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Μετά την επίσκεψη στη Γερμανία του

2 νεκροί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης



Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε αμερικανικό στρατιωτικό λεωφορείου στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, στη δυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι δύο Αμερικανοί στρατιώτες ενώ

Αποκριές στην Ιταλία

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Σε δημοπρασία η Porsche του Στιβ Μακ Κουιν .....


.... από το έργο Le Mans η δημοπρασία θα γίνει τον Αυγουστο


«Χρυσάφι» η µεταφορά µαθητών!



Εξωφρενικές αποκλίσεις του κόστους µεταφοράς των µαθητών στα σχολεία των διάφορων νοµών τηςχώρας, που σε ορισµένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ ανά µαθητή τον χρόνο, παρουσιάζονται σε έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών!

Στην έρευνα καταδεικνύονται το χάος και η κατασπατάληση του δηµόσιου χρήµατος που επικρατούν στο ζήτηµα της µεταφοράς των µαθητών. Στην ανάλυση του ετήσιου κόστους ανά µαθητή εµφανίζονται ελάχιστοι νοµοί όπου οι τιµές είναι κοντά σε αυτές που προβλέπει ο νόµος (500 ευρώ το έτος ανά µαθητή), ενώ οι περισσότεροι νοµοί το ξεπερνούν κατά πολύ.



 Υπάρχουν μάλιστα

Θέλουν να μας κυβερνήσουν ....!!



Γερμανία - το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 7,3% τον Ιανουάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1992


Για τρίτο συνεχόμενο μήνα το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία ανήλθε σε 8, 6%



Καζακστάν - 500 χιλιάδες γυναίκες αναζητούν έναν σύζυγο .....






Ο 70χρονος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ εξήγγειλε την διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών στις 3 Απριλίου - 
μισό εκατομμύριο γυναίκες μεταξύ 25 + 45 ετών αναζητούν σύζυγο, στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει ο 70χρονος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ ......!


Φθηνό εισιτήριο....



Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Το νέο στέκι των Λονδρέζων λέγεται Dalston


Eξώδικο σε... Λαζόπουλο - Παπανδρέου για τις 159 κάρτες και τα χρέη!




Έστειλε εξώδικο  στο Λαζόπουλο, ο κύριος με τις 159 κάρτες , γιατί στο τρέιλερ της αποψινής εκπομπής , τον  δείχνει σαν ... Γ. Παπανδρέου, με  159 κάρτες και τεράστια χρέη!

Χαμός με το τρέιλερ του  ' Τσαντιριού' που δείχνει την... οικογένεια Γ. Παπανδρέου, στην εκπομπή "Για λογιαριασμό σας" του Σαμοίλη. 

Χαμός γιατί έχουν αντικατασταθεί τα 

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με το ποδήλατο

Ποιο είναι το ενεργειακό σας αποτύπωμα



Παίζοντας αυτό το ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορείτε να μάθετε ποιο είναι το ενεργειακό σας αποτύπωμα, δηλαδή πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές σας συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας



Σε μια ανεπίσημη βιογραφία του Ecclestone - σαμποτάζ Alonso στον Χάμιλτον το 2007

Βολιβία - κατολίσθηση λάσπης αφήνει 5,000 άστεγους


Πως η Γερμανία έγινε η Κίνα της Ευρώπης - time.com


Από το site - The Telegrap - διακοπές στα Ιόνια νησιά



On a hop around the Ionian Sea, John Gimlette finds that the reality is as good as the myth.


        Greece holiday: Ionian Island hopping

      

Παρίσι - κάποιες από τις τάσεις των καταστημάτων


Αυτό είναι το πρώτο δελτίο Προ-Πο to 1959 ......

..... με 12 αγώνες,δύο αναπληρωματικούς αλλά και με διαφημίσεις της εποχής τυπωμένες στο δελτίο



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γελοιογραφίες......


Τρικ για καλό καφέ espresso


Αθήνα η χειρότερη πόλη της Δύσης




Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε 140 πόλεις του κόσμου, για λογαριασμό του βρετανικού περιοδικού Economist, η Αθήνα χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη πόλη στη Δυτική Ευρώπη.

Το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τα σοβαρά προβλήµατα στις υποδοµές –ειδικότερα στο οδικό δίκτυο – ευθύνονται για τον χαρακτηρισµό της Αθήνας, ως της

Ποδήλατα στο μετρό από 2 Μαρτίου




Ο Μάρτιος μπαίνει ευχάριστα για τους ποδηλάτες μιας και επιτέλους το μετρό "άνοιξε" για το αγαπημένο τους δίτροχο μέσο! Από 2/3, ξεκινάει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατά το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος 2 ποδηλάτων στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, κάθε Τετάρτη από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας και κάθε Κυριακή από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το μεγαλύτερο δίτροχο στον κόσμο λέγεται Monster Truck


9 μέτρα μήκος - 3 πλάτος - ζυγίζει 13 τόνους


Εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο - μανεκέν στα ποδήλατα



Η πλειοψηφία των Βουλγάρων δεν θέλουν το ευρώ


O συνδικαλισμός διδάσκεται...



Στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του κτιρίου επί της Γ’ Σεπτεμβρίου 38, οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία από αυτές αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο των εργοδοτών, η άλλη των εργαζομένων. «Σκεφτείτε πώς θα σκεφτόντουσαν οι μεν και οι δε. Χρησιμοποιείστε επιχειρήματα και γνώση. Για να πάτε σε μία

Δώστε ζωή στο παλιό σας PC με το Jolicloud 1.1




 Τι καλύτερο λοιπόν να μάθετε πως για αυτό τον παλιό καλό υπολογιστή υπάρχει η λύση που θα του ξαναδώσει ζωή! Αυτό θα γίνει μέσω ενός και μόνο λειτουργικού…του Jolicloud.
Η ομάδα που έχει φέρει το Jolicloud 1.1 κοντά μας υποστηρίζει πως με

Καλλιτεχνική «πνοή» αποκτά η Πατησίων



Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών θέλει να δώσει έναν άλλο αέρα στην οδό Πατησίων, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, που τα τελευταία χρόνια έχασε την παλιά του αίγλη.

Ο Γιάννης Ισιδώρου, η Κατερίνα Ηλιοπούλου και ο Γιάννης Γρηγοριάδης, που εδώ και δύο μήνες έχουν

Αδελφός πολιτικού καλύπτει σκάνδαλο με αδιαφανείς εξετάσεις σχολείου




Μια παρέμβαση που έχει ανάψει φωτιές σε γνωστό ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα έγινε γνωστή πριν από λίγες μέρες, μετά από καταγγελία και μήνυση μητέρας.
Η μητέρα του μαθητή, γόνου εφοπλιστικής οικογένειας έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα για τις αδιαφανείς εξετάσεις που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο σχολείο για

"Φέσι" Καντάφι προς ελληνικές επιχειρήσεις και δημόσιο



Μπορεί ο Μουαμάρ Καντάφι να έχει συσσωρεύσει αμύθητη προσωπική περιουσία, αυτό όμως, δεν εμποδίζει το λιβυκό δημόσιο να διαθέτει οφειλές σε ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή ανέπτυσσαν δραστηριότητα στη «φλεγόμενη» σήμερα χώρα της Βόρειας Αφρικής, ύψους άνω των 700 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για υποχρεώσεις που, ορισμένες από τις οποίες, εκκρεμούν εδώ και 30 χρόνια, ύψους 716,2 εκατ. δολαρίων (€520,4 εκατ.) της Λιβύης προς εγχώριες εταιρείες. Το ποσό αυτό αφορά, ως επί το

Ολυμπιακό στάδιο - το στέγαστρο το πληρώσαμε 130 εκατ.ευρώ




To συνολικό κόστος για το στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο στοίχισε στο κράτος 130 εκατ. ευρώ ενώ αν και έχουν περάσει μόλις μερικά χρόνια από τη δημιουργία του, ήδη οι φθορές που έχει υποστεί απαιτούν τη συνεχή επισκευή του.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ που επικαλείται τη γραπτή απάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Γ. Νικητιάδη, προς τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος του είχε θέσει με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του το ζήτημα της