Στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του κτιρίου επί της Γ’ Σεπτεμβρίου 38, οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία από αυτές αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο των εργοδοτών, η άλλη των εργαζομένων. «Σκεφτείτε πώς θα σκεφτόντουσαν οι μεν και οι δε. Χρησιμοποιείστε επιχειρήματα και γνώση. Για να πάτε σε μία
διαπραγμάτευση πρέπει να γνωρίζετε τις θέσεις των κομμάτων, τι λέει η κοινή γνώμη, οι έρευνες, οι δημοσκοπήσεις», επισημαίνει ο καθηγητής στους μαθητές του.
Το εργαστήριο αυτό δεν έχει τίποτε το παράξενο εάν ληφθεί υπόψη ότι γίνεται στο πλαίσιο ενός μαθήματος, που λέγεται «Συλλογικές Διαπραγματεύσεις», ότι το μάθημα αυτό παρέχεται από μια σχολή που ονομάζεται Ακαδημία Εργασίας και ότι οι μαθητές είναι συνδικαλιστές, που θέλουν να αποκτήσουν εφόδια για τις πραγματικές διαπραγματεύσεις, τις οποίες θα κληθούν να κάνουν στο μέλλον εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους.
«Συνδικαλιστές με…πτυχίο;», ήταν η απορία κάποιων (από την οποία δεν έλειπε μία δόση ειρωνείας), όταν η Ακαδημία Εργασίας άνοιξε τις πύλες της το 2005 για να δεχθεί τους πρώτους μαθητές της. Καθώς η σχολή συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας, η απάντηση δίνεται από αυτή την πενταετή εμπειρία, την πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές.
ana-mpa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου