ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αδιάβροχο πολύμπριζο

Smart....

Ανοιχτήρι στο μπλουζάκι σου!!!

Αγελάδες....

Για να έχεις δροσερό καρπούζι.............!


διαθέσιμο μονο στην Ιαπωνία

Αυτοκίνητο - μέσα έξω.....

Πορτοφόλι..........

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Όμιλος Γλου: Αγώνας επιβίωσης


Το πιο κρίσιμο… ματς της επιχειρηματικής τους καριέρας δίνουν, το τελευταίο διάστημα, οι αδελφοί Γλου καθώς καλούνται να διασώσουν τον όμιλο ένδυσης που δημιούργησαν από τη μέγκενη την οποία προκάλεσαν η πτώση των πωλήσεων και η έλλειψη ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και

Σρι Λάνκα:Οι στρατιώτες της φωτογραφίας προστατεύονται από τη βροχή, περιμένοντας να ξεκινήσει η εορταστική παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας Κολόμπο.

BMW Z4, έχει δημιουργηθεί από γκρι τούβλο, ιδέα του Κινέζου καλλιτέχνη Dai Yun.

Γύρος της Γαλλίας

Στη Ρωσία ο γάιδαρος... πετάει

Ένα θέαμα που σόκαρε αντίκρισαν λουόμενοι σε παραλία στη Νότια Ρωσία, όταν ένας γάιδαρος υψώθηκε στον ουρανό με αλεξίπτωτο για να διαφημίσει την πλαζ Αζοφική, όπου μπορεί κανείς να κάνει θαλάσσιο αλεξίπτωτο.

Κίνα: Νίκησαν οι απεργοί


Στη δουλειά τους επέστρεψαν οι εργαζόμενοι την κινεζική Honda Motor Co's China, μετά από απεργία μιας βδομάδας με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους. Όπως δήλωσε την Πέμπτη(22/07) εργαζόμενος της εταιρείας, οι ιάπωνες διευθυντές συμφώνησαν να δώσουν

Αμείωτης έντασης η συρρίκνωση στις κατασκευές


Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Άλλο ένα «μαύρο» εξάμηνο ήταν αυτό που πέρασε για τον κλάδο των κατασκευών. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Συνδέσμου Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, η ελεύθερη πτώση του τζίρου και της κερδοφορίας των

Παραδίδεται αύριο ο σταθμός "Χολαργός" του Μετρό

ΕΕ: «Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στα προϊόντα «μαϊμού»


Σε «παράδεισο» για τους υποψήφιους αγοραστές προϊόντων «μαϊμού» έχει εξελιχτεί η Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη χώρα μας διοχετεύονται τεράστιες –σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων της– αριθμός τέτοιων προϊόντων. Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στη χώρα μας κατασχέθηκαν τη χρονιά που πέρασε 21,9 εκατομμύρια παράνομα προϊόντα. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 18,6% του συνόλου των προϊόντων «μαϊμού» που κατασχέθηκαν το 2009 σε όλες τις χώρες της ΕΕ και κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στις 27 χώρες της ΕΕ δεσμεύτηκαν συνολικά από τα τελωνεία των κρατών μελών 118 εκατομμύρια προϊόντα «μαϊμού» το 2009. Το σύνολο αυτό πάντως εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με το 2008, όταν τα κατασχεθέντα προϊόντα ανέρχονταν σε 178, 9 εκατομμύρια. Από αυτά τα 118 εκατομμύρια, τα 21,9 εκατομμύρια (δηλαδή του 18,6% του συνόλου) κατασχέθηκαν στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος αριθμός το 2008 δεν υπερέβαινε στη χώρα μας τα 3,6 εκατομμύρια. Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Ολλανδία με 17,9 εκατομμύρια αντικείμενα, η Ιταλία με 12,9 εκατομμύρια και η Βουλγαρία με 11,3 εκατομμύρια.

Από την έκθεση προκύπτει ακόμη ότι γενικότερα για τους «27», τσιγάρα, ρούχα και επώνυμα είδη είναι τα βασικά προϊόντα, που κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές, ενώ σημαντικό μερίδιο καταλαμβάνουν επίσης προϊόντα καθημερινής χρήσης, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των πολιτών, όπως σαμπουάν, οδοντόκρεμες, παιχνίδια, φάρμακα ή οικιακές συσκευές.

Επιπλέον, στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι παραβάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, οι οποίες στο παρελθόν αφορούσαν κυρίως τα είδη πολυτελείας, αφορούν πλέον όλο και περισσότερο προϊόντα που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή. Στις κατηγορίες προϊόντων με τα υψηλότερα ποσοστά δεσμεύσεων από τα τελωνεία συγκαταλέγονται τα τσιγάρα (με ποσοστό 19% των δεσμεύσεων), άλλα προϊόντα καπνού (16%), τα επώνυμα προϊόντα (13%).

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι το 10% των προϊόντων που κατασχέθηκαν –δηλαδή περίπου 11,8 εκατομμύρια σκευάσματα– είναι φάρμακα.

Η Κίνα εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή προϊόντων, που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με 64% των παράνομων προϊόντων να προέρχονται από την ασιατική χώρα, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος. Όπως αναφέρει ακόμη η έκθεση της Επιτροπής, περισσότερο από 77% του συνόλου των δεσμευθέντων προϊόντων καταστράφηκαν, ή απετέλεσαν, αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας για τον προσδιορισμό της παράβασης.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης ο αρμόδιος για τη φορολογία, τα τελωνεία, την καταπολέμηση της απάτης και τον έλεγχο επίτροπος Αλγκιρντάς Σεμέτα δήλωσε: «Ο ρόλος των τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να προστατεύει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας. Απομιμήσεις προϊόντων μπορεί να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών και συνιστούν εξαπάτηση των νόμιμα δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων. Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εμπορικούς εταίρους και τη βιομηχανία σε διεθνές επίπεδο για να εξασφαλίσουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας στην ΕΕ».

agelioforos

Με 100.000 γόνους κυπρίνου εμπλουτίστηκαν τέσσερις λίμνες της Φλώρινας .

Ελληνικό πειραματικό διαστημόπλοιο, ετοιμάζεται στα ΤΕΙ Αθήνας!


Eνα πειραματικό διαστημόπλοιο κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στα ΤΕΙ της Αθήνας σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, ύστερα από παραγγελία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), διαβάζουμε στο news.kathimerini.gr.

Δεν πρόκειται για ένα πραγματικό διαστημόπλοιο, αλλά για ένα

Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους από τροχαία


Τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ στον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τη μείωση των θανάτων από τροχαία στο μισό, εντός

Ασφαλή αυτοκίνητα- ανασφαλείς οδηγοί


του Tim Harford

Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα τον τελευταίο καιρό είναι ότι είναι υπερβολικά ασφαλή. Φυσικά, δεν γράφω από την σκοπιά του αυτοκινητιστή, αλλά από την πλευρά του μηχανόβιου.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων νιώθουν ότι είναι τόσο

Μας τρελαίνει η κρίση


Πλήγμα στην ψυχική μας ισορροπία, προκαλεί η οικονομική κρίση.

Οι ψυχίατροι καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρίσεων πανικού, ενώ ζητούν να νοσηλευτούν στο 'Δαφνί' άτομα τα

Η πετρελαιοκηλίδα που απειλεί την Κίνα

Lov

Κράνη....

Οταν η φάλαινα ενοχλείται......


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Καθηγήτρια μήνυσε μαθήτριά της επειδή ζωγράφισε λαγό...


Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση που είχε καταθέσει μια καθηγήτρια σε βάρος μαθήτριάς της επειδή ζωγράφισε έναν λαγό στον πίνακα.

Η καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας έχει

Γλίτωσαν από της φάλαινας τα δόντια!


Τύχη βουνό είχε ένα ζευγάρι στα ανοιχτά του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.

Φάλαινα μήκους 10 μέτρων πήδηξε από το νερό, έσπασε το κατάρτι του σκάφους τους και ξαναγύρισε στο νερό, αφήνοντας τους δυο ανθρώπους μουδιασμένους από τον τρόμο.

Η Παλόμα Γουέρνερ και ο σύντροφός της είχαν

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου ΤΑ ΝΕΑ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας,ρεύματος,λογαριασμών...τα πάντα όλα


Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται στα κανάλια η διαφήμιση ενός προιόντος που κατα δήλωση του ειδικού-του παρουσιαστή δηλαδή-ρίχνει την ...κατανάλωση και τον λογαριασμό της ΔΕΗ χαμηλά.Και όχι μόνο αυτό....και όχι μόνο το άλλο...κάνει πολλά πράγματα.Βέβαια στο ίντερνετ υπάρχουν διαφημίσεις για πολλά τέτοια προιόντα.

Εμείς δηλώνουμε πως δεν είμαστε ειδικοί για να

Οι αλλαγές της ΔΕΗ απο το φθινόπωρο-Τι θα πληρώνει ο καταναλωτής


Ηλεκτρονικοί μετρητές αντικαθιστούν τα ρολόγια της ΔΕΗ.To μέτρο θα ξεκινήσει απο το φθινόπωρο και θα αφορά 7,5 εκατομμύρια κατοικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις.Στο νομοσχέδιο του υπουργείου θα υπάρχουν και άλλες αλλαγές για τους καταναλωτές.

Υπενθυμίζουμε πως το

ποδήλατο....

Brompton mania--το νεο για να κινείσαι στην πόλη + όχι μόνο !

Απο την Αγγλια έρχεται το σπαστό ποδήλατο..διαστάσεων (56,5 x 54,5 x 27 cm),όταν είναι κλειστό.


Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Εκπτώσεις 2010: O δεκάλογος του καταναλωτή


Ο οδηγός του MEN 24 για αγορές στις εκπτώσεις που θα σου μείνουν και θα βγάλουν τα “λίγα” λεφτά τους.

Για όλους ανεξαιρέτως (κι όταν λέω όλους, εννοώ άντρες, γυναίκες, παιδιά) οι εκπτώσεις αποτελούν την Ντίσνεϋλαντ, με νερά και τσουλήθρες εν προκειμένω ή με παιχνίδια εσωτερικού χώρου αν είναι χειμώνας. Μπορείς να γυρίσεις όλα τα μαγαζιά χωρίς ίχνος ενοχής, μπορείς

Βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου: "Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν τα Ίμια"!


Τεράστιο πολιτικό και εθνικό θέμα δημιουργείται με τα όσα αναφέρει για την κρίση των Ιμίων το βιβλίο της Γ' Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι ... τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία! Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον