ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τεχνολογίες που κάνουν οικονομία στο νερό με σύμμαχο την επιστήμη


Σύμφωνα με στατιστικές που ετοιμάστηκαν από την Παγκόσμια Επιτροπή για το Νερό στον 21ο αιώνα, είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες — περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη έλλειψη νερού ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη θα είναι “πιεσμένοι από το νερό” το 2025....


Στην ίδια γραμμή και έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που έχει προβλέψει πως

P&P Office Waste Paper Processor, μια έξυπνη συσκευή που ‘τρώει’ τα άχρηστα χαρτιά + στη συνέχεια μας ετοιμάζει ένα μολύβι



νέος τρόπος να γίνεται η ανακύκλωση του χαρτιού από την ομάδα των κων Chengzhu Ruan, Yuanyuan Liu, Xinwei Yuan & Chao Chen

Βρέθηκε ο ιός της παχυσαρκίας - σε χτυπά και παχαίνεις!


Πέραν των γνωστών παραγόντων που οδηγούν στη παχυσαρκία όπως η καθιστική ζωή και οι λιπαρές τροφές υπάρχει και ένας ύπουλος παράγοντας. 


Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο βρήκε πως ο αδενοϊός AD36 συνδέεται με την

Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει ο... ενοχλητικός λόξιγκας μπορείτε να πάρετε μια «γλυκιά εκδίκηση» με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.


Το τρίψιμο μετά το πλύσιμο των χεριών αυξάνει τα μικρόβια


Προσοχή στη χρήση στεγνωτήρα


Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα  όταν τρίβουμε τα χέρια μας μεταξύ τους, για παράδειγμα σε ένα μηχάνημα στεγνώματος μιας τουαλέτας, αφού τα έχουμε πλύνει στο νιπτήρα εξουδετερώνουμε την ωφέλεια από το πλύσιμο και να

Κολομβία - εντόπισαν ηγέτη ανταρτών χάρη σε μικροτσίπ


Ο στρατιωτικός ηγέτης των Κολομβιανών ανταρτών που ήταν γνωστός ως Μόνο Χοχόι και σκοτώθηκε από βομβαρδισμό της πολεμικής αεροπορίας της Κολομβίας αυτήν την εβδομάδα εντοπίστηκε από μικροτσίπ που είχε τοποθετηθεί σε μια από τις μπότες του, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε χθες ο ραδιοφωνικός σταθμός RCN, ο στρατός

Διετής αναστολή οικοδομικών αδειών σε δασικές περιοχές

Το δρόμο για  την ψήφιση στη Βουλή παίρνει το σχέδιο νόμου για την κύρωση των δασικών χαρτών και την σύσταση του πράσινου ταμείου που θα αντικαταστήσει το αμαρτωλό ΕΤΕΡΠΣ.  

Το σχετικό  νομοσχέδιο κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα και για πρώτη

Επιβεβαιώνεται η θεωρία του Αϊνστάιν για την σχετικότητα του χρόνου


Ο χρόνος σε ένα ρολόι στο πάτωμα κυλάει πιο αργά -αν και με ανεπαίσθητο τρόπο- σε σχέση με ένα ίδιο ρολόι που βρίσκεται πάνω σε μια σκάλα, επειδή το χαμηλότερο ρολόι επηρεάζεται (οριακά) περισσότερο από την βαρύτητα, αφού βρίσκεται πιο κοντά στην επιφάνειά της, με αποτέλεσμα ο

Mick Jagger + Tina Turner

Στο «σφυρί» βγαίνουν διάφορα αντικείμενα της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, η κατάρρευση της οποίας -πριν από δύο χρόνια- σηματοδότησε τη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση των πενήντα τελευταίων ετών



naftemporiki

Το ήξερες...?

Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να χωρέσει μέσα στα σύνορα του Τέξας

Οι 5 μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις του 20ου αιώνα


Η οικονομική κρίση του 1907 στις ΗΠΑ, η νομισματική κρίση του peso, η οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής και της Α. Ασίας, αλλά και η Ρωσική οικονομική κρίση του 1998, είναι μερικές μόνο από τις οικονομικές κρίσεις του 20ου αιώνα. Σίγουρα όμως είναι οι ισχυρότερες.


Ο «πανικός των τραπεζιτών» - 1907



Ο «πανικός των τραπεζιτών», όπως έμεινε στην ιστορία, ήταν η πρώτη οικονομική κρίση του 20ου αιώνα. Πρόκειται για το προμήνυμα για το μεγάλο Κραχ του 1929. Στο διάστημα 1896-1906 ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ είχε αγγίξει το 7% και όλα έδειχναν ότι η οικονομία της χώρας βρισκόταν σε ακμή. Και ξαφνικά ξέσπασε ο Πανικός. Κράτησε πέντε μήνες και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά το Φεβρουάριο του 1908. 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιες τράπεζες της Ν. Υόρκης ανακάλεσαν κάποια δάνεια και η κρίση απλώθηκε σε όλη την χώρα. Η Wall Street έχασε το 50% της αξίας της και

Στα 100 με πούρα και ουίσκι



Το μυστικό της μακροζωίας του κου.Αρθουρ? "Κάντε ότι θέλετε". Και το εννοεί καθώς καπνίζει από τα 20, είναι 100 και εκτιμάται ότι έχει καταναλώσει 900 μπουκάλια ουίσκι και πάνω από 300.000 τσιγάρα! Στον πόλεμο εξερράγη δίπλα του μία χειροβομβίδα. Αλλά αυτό ήταν λεπτομέρεια

Έχει βρει το κλειδί  για την μακροζωία. Είναι ο Άρθουρ που για να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλια του κέρασε τα παιδιά του και τους φίλους του σε τοπική παμπ της Σούφολκ πίνοντας πέντε ποτηράκια παραπάνω!
Ο Αρθουρ έχει καπνίσει τον Αμαζόνιο και έχει πιει όλο το ουίσκι της νήσου Μαν αλλά

Το τέλος του "Blue Ray"



Όταν δύο γίγαντες του χώρου συμφωνούν, τότε η καταδίκη είναι οριστική. Το τέλος του Blue Ray format είναι γεγονός και ο διάδοχος ετοιμάζεται. Όσοι το έβαλαν περιμένουν τον αντικαταστάτη


Πλησιάζει το τέλος του Blu-ray format; Αν έχει απέναντι του τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου των υπολογιστών, τότε σίγουρα έχει μεγάλο πρόβλημα.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο Steve Jobs απάντησε στο email ενός αναγνώστη της ιστοσελίδας MacRumors, ο οποίος των ρώτησε σχετικά με την

Αγωγή κατέθεσαν τα μέλη των θρυλικών Abba, Μπένι Άντερσον και Μπγιόρν Ούλβεους, εναντίον ενός ακροδεξιού κόμματος της Δανίας επειδή χρησιμοποίησε την επιτυχία τους του 1976 Mamma Mia στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις στη Γαλλία

              

                    συνέχεια      

Στις 11 Οκτωβρίου η απόφαση για τον θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου


Ένας τροπικός παράδεισος του Κονγκό... στην κεντρική Βρετανία



Η «Καρδιά της Αφρικής» θα είναι το μεγαλύτερο κτίσμα του είδους στην Ευρώπη, ενώ δίπλα στο ζωολογικό κήπο θα χτιστεί και ένα ξενοδοχείο, με σκοπό οι επισκέπτες να μένουν περισσότερο στο Τσέστερ.

Το πράσινο φως για την εγκατάσταση μιας... ζούγκλας στην πόλη Τσέστερ έδωσαν οι τοπικές αρχές, προσφέροντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δουν από κοντά τους διάσημους όσο και πολύπαθους γορίλες του Κονγκό στο φυσικό τους περιβάλλον – περίπου.
Το σχέδιο προβλέπει την ανέγερση μιας

Χιλή. Η δικαιοσύνη πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου στον οποίο ανήκει το ορυχείο όπου εγκλωβίστηκαν 33 μεταλλωρύχοι


Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων




     ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 





    ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΆΤΩΝ


 Συλλαλητήριο πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 29/9/2010 στις 18:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων.



Την ίδια μέρα όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές, αντικοινωνικές και Νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κεντρικό σύνθημα:





     «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ»





     Στις 10:00 π.μ της 29ης Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βασ. Σοφίας 2). Στην κεντρική Πανευρωπαϊκή διαδήλωση των συνδικάτων που θα γίνει την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και των οργανώσεων μελών της.





      Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλοί πολίτες που πλήττονται από τις πανευρωπαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα δώσουν αγωνιστικό παρών στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.





      ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!






      ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ  ΤΎΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΏΝ ΣΧΈΣΕΩΝ


ΑΠΕ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς λόγια.........

"Sul web infrastrutture cruciali i cyberterroristi fanno paura"


"Sul web infrastrutture cruciali
i cyberterroristi fanno paura"


            leggi

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο βρίσκεται στο Kent (GB)

προς το παρόν λειτουργούν 100 ανεμογεννήτριες ύψους 115m.............

                                             foto


Diego, l'artista che «suona» gli alberi



                                                                 leggi

Οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν ένα νόμο που υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση και μετά τη σύγκρουση, μέριμνα για τα θύματα και τις οικογένειές τους μετά από κάθε αεροπορική τραγωδία

Οι Ευρωβουλευτές ψήφισαν ένα νόμο που υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση και μετά τη σύγκρουση, μέριμνα για τα θύματα και τις οικογένειές τους μετά από κάθε αεροπορική τραγωδία.


SEIL τσάντα από Lee Myung


«Στην ελληνική οικονομία υπάρχουν πολλές αγκυλώσεις»

Συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομίας της Πολωνίας


                                               συνέχεια

Η «φούσκα» στην αγορά στέγης απειλεί την Ισπανία


Η Ισπανία είναι αυτή τη στιγμή ο πρωταγωνιστής στην περιφέρεια της Ευρωζώνης. Τα spreads του χρέους της είναι κατά πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της δοκιμαζόμενης Πορτογαλίας και Ιρλανδίας ενώ δεν απέχουν και πολύ από αυτά της Ιταλίας.
Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που

Γυναίκες... νοικοκυρές και μη σε απόγνωση


Πρόβλημα στυτικής λειτουργίας αντιμετωπίζει το 50% των Ελλήνων


Τα ποσοστά είναι ανησυχητικά. Οι παθήσεις στα γεννητικά όργανα των ανδρών στην χώρα μας, αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Ήδη εκτιμάται ότι το 50% των ανδρών ηλικίας άνω των 40 ετών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την στύση τους. Το συγκεκριμένο πρόβλημα απασχολεί έναν στους δέκα Έλληνες. 

Επίσης ένα ποσοστό της τάξεως του 15 -20 % των ζευγαριών έχουν πρόβλημα τεκνοποίησης και από το συγκεκριμένο ποσοστό εύλογα προκύπτει ότι το 7,5 - 10% των ανδρών αναπαραγωγικής ηλικίας έχει πρόβλημα γονιμότητας. 

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι και τα ποσοστά ασθενών με καρκίνο του προστάτη και οι αριθμοί μαρτυρούν ότι η εξάπλωση αυξάνεται γρηγορότερα από κάθε άλλον τύπο καρκίνου στις δυτικές χώρες.

newsbeast

Ζητούνται μουσικοί για την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής


Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση στην αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας (Αρχιμήδους 16, 177-78, Καλλιθέα ) στις 11 Οκτωβρίου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 πμ, για κάλυψη εκτάκτων αναγκών της Ορχήστρας στην ομάδα των Κρουστών.


Οι υποψήφιοι θα διαγωνισθούν:
1) ANDRE JOLIVET: Κοντσέρτο για Κρουστά Ι και ΙΙΙ μέρος

Θέλουν το «κλειδί» της αιώνιας ζωής


Η Αυστραλία αναμένεται να αποκτήσει την πρώτη κρυογενετική κλινική

Μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία έρχεται η αυστραλιανή πολιτεία Βικτόρια που σύντομα θα αποκτήσει την πρώτη κλινική κρυογενετικής. Το εγχείρημα αυτό, για το οποίο επιχειρηματίες από τη Μελβούρνη συγκεντρώνουν χρήματα για την υλοποίησή του, αναμένεται να ξεκινήσει σε έξι μήνες.

Οι εμπνευστές του εγχειρήματος λένε ότι θα παγώνουν και θα αποθηκεύουν στην κλινική ανθρώπινα πτώματα ή κεφάλια για 50 έως 100 και πλέον χρόνια, έως ότου η επιστήμη θα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που θα επιτρέπει να λειτουργούν απόλυτα βιολογικά τα παγωμένα πτώματα.

Οι παραλείψεις συνέβαλαν στην τραγωδία - κλειστή η μόνη έξοδος διαφυγής, άφαντο το κλειδί-τηλεχειριστήριο, χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας το κτίριο

   

                                           συνέχεια

Έχετε καλό κρασί για τη θεία κοινωνία;


Σε αναζήτηση οίνου για το Μυστήριο η Καθολική Εκκλησιά

Κατάλληλα κρασιά, που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη θεία κοινωνία, αναζητά σε χώρες του εξωτερικού η Καθολική Εκκλησία του Μεξικού, καθώς οι ντόπιοι οινοπαραγωγοί σταμάτησαν να την προμηθεύουν.

Το Μεξικό διαθέτει τη μεγαλύτερη κοινότητα καθολικών

Νέα υπηριεσία του Google που σας ψιθυρίζει διαφημίσεις όταν μιλάτε στο τηλέφωνο

Τώρα μπορείτε να μιλάτε τσάμπα ή ακόμα και να πληρώνεστε για τις κλήσεις σας, από τη νέα υπηρεσία της Google που σας ψιθυρίζει διαφημίσεις ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο.



Το Google αναγνωρίζει αυτόματα λέξεις κλειδιά από τη συνομιλία και σας ψιθυρίζει την

Αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο


Με ένα… μολύβι!

Όταν αγχώνεστε ή έχετε νεύρα, το πιθανότερο είναι ότι σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια και τα δόντια σας, σωστά; Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε στα πρόθυρα της κρίσης, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να το δαγκώνετε. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεκουράζετε τους μυς από την ένταση και γλιτώνετε τον πονοκέφαλο. 
newsbeast

Ένας .."Μalakas" σαρώνει τον Ειρηνικό με 157χλμ την ώρα!





Η καταιγίδα «malakas» στις Φιλιππίνες σημαίνει «δυνατός» ενώ εξαιτίας του έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.Ο «Μalakas» κατατάσσεται στην 13η θέση με τους πιο θυελλώδεις ανέμους στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού.. 
(Όχι, δεν κάνουμε πλάκα) 


Τροπική καταιγίδα με το όνομα «Μαλάκας» πλήττει τα ιαπωνικά νησιά, ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος του.. μήνα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η παραδοσιακή μας φέτα είναι πολύ... ΠΟΠ

"Ο Ηλιος μπορεί να παραλύσει τη Γη το 2013"!



"Ο Ηλιος μπορεί να παραλύσει τη Γη το 2013", αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ,  σε διεθνές συνέδριο για το πόσο τρωτά είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οπως ανέφερε ο υπουργός τα στοιχεία προέρχονται από  μια μελέτη της ΝΑSΑ σύμφωνα με

Αντικαπνιστικές διαφημίσεις


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

EasyJet: Βραβείο καλύτερης αεροπορικής χαμηλού κόστους


Η easyJet, η πρωτοπόρος ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, βραβεύτηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά ως «η καλύτερη Low Fare αεροπορική εταιρεία» από το καταξιωμένο περιοδικό Business Traveller του Λονδίνου.

Τα τελευταία 10 χρόνια η easyJet έχει επιτύχει να διακριθεί ανάμεσα σε ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Air Asia, Air Berlin, BMI Baby, Jet2.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα από τον θεσμό των βραβείων Business Traveller, που διεξάγεται εδώ και 20 χρόνια, οι αναγνώστες ψηφίζουν και αναδεικνύουν τις εταιρείες που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, με την easyJet να αποτελεί μια από αυτές.


Προσοχή! Οι κλέφτες απέκτησαν ανιχνευτές κινητών και Laptops



Πως τα κλεφτρόνια εντοπίζουν κρυμμένα Lap Top και κινητά στα σταθμευμένα Ι.Χ μας. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από σήμερα ,γιατί ήλθε και διατίθεται από κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών που βρίσκεται στην περιοχή πλατείας Ομονοίας, μια συσκευή που μπορεί και ανιχνεύει κινητά τηλέφωνα, Lap tops και κάθε άλλη συσκευή που διαθέτει Bluetooth. Αν λοιπόν

Η φτώχεια του Ελληνα. Μας κάνουν ρόμπα στη Γερμανία!





Έβγαλε προσφορά ο Γερμανός στο Φαστφουτάδικό του που λέει:
"Πακέτο υποστήριξης για την Ελλάδα"
2 Λουκάνικα με Ψωμάκι + 2 μερίδες Πατάτες + 2 Αναψυκτικά = 5 ευρώ
Και από κάτω σε μικρά γράμματα:Με αυτή την προσφορά και ένας Έλληνας μπορεί να.... ανταποδώσει.



news24g

Χυμοί: «Περικοπές» στη ζάχαρη ζητεί η Κομισιόν



Περισσότερους χυμούς «sugar free», ζητεί η Κομισιόν από τις βιομηχανίες τροφίμων. 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή πρότεινε νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παραγωγή, τη σύσταση και τη σήμανση των τυποποιημένων χυμών φρούτων, οι οποίοι θα

Ecco lo scooter elettrico, la nuova ricetta Mercedes per la "urban mobility"


Μας μεγαλώνουν τα γυαλιά


Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Μπορεί να αποτελούν το απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα γυαλιά μας κολακεύουν. Τουναντίον, μία νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως όσοι φορούν γυαλιά φαντάζουν στα μάτια των άλλων μεγαλύτεροι κατά τουλάχιστον 3 χρόνια!
Επιστήμονες από την

Ποδηλατοπορεία την Τετάρτη 22/9 , 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα



1
“Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” ή “Ημέρα ΧΩΡΙΣ Αυτοκίνητο”;
Αν και τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει -όχι τυχαία- ο πρώτος τίτλος, εμείς επιμένουμε στον δεύτερο. Αφενός γιατί ο πρώτος αποκρύπτει τη συμβολή του αυτοκινήτου ως καταναλωτικού “αγαθού” στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Αφετέρου γιατί γνωρίζουμε ότι βιώσιμη κινητικότητα και αυτοκίνητο δεν συνάδουν. Σίγουρα όχι με τους σημερινούς όρους κατάχρησής του. Είναι κάτι που το βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, ιδίως οι χιλιάδες πλέον και ολοένα αυξανόμενοι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες της Αθήνας, που ποδηλατούμε σε συνθήκες -η αλήθεια είναι- ιδιαίτερα αντίξοες. Είναι κάτι που, δυστυχώς, επιβεβαιώνει και ο εφιαλτικός απολογισμός των τροχαίων συγκρούσεων στην Ελλάδα: 1600 νεκροί και ακόμη περισσότεροι οι βαριά τραυματισμένοι κατά μέσο όρο άνα έτος, τα τελευταία χρόνια. Με αυτά τα τραγικά νούμερα μόνο για “βιώσιμη κινητικότητα” δεν μπορούμε να μιλάμε.
Εμείς αντίθετα, για άλλη μια φορά, δημιουργούμε το δικό μας χώρο ασφάλειας, χαράς και διεκδίκησης. Διεκδικούμε από την πολιτεία τη χάραξη εθνικών πολιτικών και την πραγματοποίηση δράσεων με στόχο:
  • την ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τόσο σε αστικό όσο και εθνικό επίπεδο
  • την κατασκευή δικτύων ποδηλατόδρομων στις πόλεις
  • τον περιορισμό του Ι.Χ., προς όφελος της συνδυασμένης μετακίνησης πεζών, ποδηλατών και ΜΜΜ
Διοργανώνουμε μεγάλη ποδηλατοπορεία την Τετάρτη 22/9 και ώρα 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα και όλοι μαζί φωνάζουμε

“Βάζω Χ στο Ι.Χ.”

podilates

Πρεμιέρα εν μέσω ύφεσης για 2 εμπορικά κέντρα



 Το Athenian Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και το Athens Metro Mall του οίκου Talima Venture επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στον σταθμό μετρό του Αγίου Δημητρίου



                            συνέχεια

Του Γιάννη Ιωάννου

Το internet μας κάνει ανήθικους...




Την απουσία «ηθικών φραγμών» στους νέους την ώρα που «σερφάρουν» στο Ίντερνετ κατέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που μελέτησε τις ηθικές ευαισθησίες της «ψηφιακής γενιάς». Οι νέοι, την ώρα που βρίσκονται online, υποδύονται έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχουν όταν δρουν στον πραγματικό κόσμο. Ο «ψηφιακός εαυτός» τους είναι πιο ανάλγητος, πιο σκληρός και

Περαίωση δύο ταχυτήτων


Υπάγονται στη ρύθμιση ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 20 εκατ. ευρώ




                    συνέχεια

800.000EURO ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ!!!ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΚΙ’ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ!!!




  


Πρόκειται για τη μακροσκελέστερη δήλωση «πόθεν έσχες» της Βουλής

                                                   συνέχεια                      

Μπρόκολα και λαχανάκια Βρυξελλών για καθαρές αρτηρίες


7+1 συμβουλές για μια υγιή καρδιά






Γρηγόρης Ρίσβας PhD, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (26 Σεπτεμβρίου), της οποίας η θεματολογία προσανατολίζεται φέτος στην προαγωγή της υγείας των εργαζομένων, είναι σημαντικό να μάθουμε ποιες κινήσεις μπορούμε να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα της διατροφής μας αλλά

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Θ. Πάγκαλος: Τα λεφτά τα «φάγαμε» όλοι μαζί


Τη δική του εξήγηση στο ερώτημα των πολιτών «πού πήγαν τα λεφτά» επιχείρησε να δώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις Οργανισμών του Δημοσίου.

«Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτά" είναι ότι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο". Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.


naftemporiki
σχόλιο
γιατί δεν επιστρέφει το ποσό που του αναλογεί ?
τα λεφτά τα φάγατε  - δεν τα φάγαμε !!!
η παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο ?
τότε που λέει ότι έγινε το <φαγοπότι> σε τι ηλικία ήταν ? ανήλικο δεν ήταν
τυχαίο ....δεν νομίζω !!!!

ZZ Top - La Grange live

Οι σπουδαστές μαθηματικών είναι πιο πιθανό να είναι παρθένοι


Μια νέα μελέτη θέλησε να διαπιστώσει ποιοί φοιτητές κάνουν λιγότερο σεξ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εκείνοι που σπουδάζουν μαθηματικά, χημεία και πολιτικές επιστήμες έχουν λιγότερες πιθανότητες να απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή. Επιπλέον, είναι πιθανότερο να

Η Αρκτική στο PC - Διαδικτυακό παρατηρητήριο μας φέρνει κοντά στο βόρειο σέλας


Η Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος εγκαινίασε ένα διαδικτυακό παρατηρητήριο που μεταδίδει ζωντανά το φαντασμαγορικό βόρειο σέλας στην Αρκτική. 


«Οι απανταχού αστρονόμοι του καναπέ μπορούν τώρα να ανακαλύπτουν το θαύμα του βόρειου σέλατος ζωντανά στον υπολογιστή του σπιτιού σας» δήλωσε, σύμφωνα με

Χάλκινο μετάλλιο για δύο Έλληνες μαθητές στην 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πεκίνο