ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Κολομβία - εντόπισαν ηγέτη ανταρτών χάρη σε μικροτσίπ


Ο στρατιωτικός ηγέτης των Κολομβιανών ανταρτών που ήταν γνωστός ως Μόνο Χοχόι και σκοτώθηκε από βομβαρδισμό της πολεμικής αεροπορίας της Κολομβίας αυτήν την εβδομάδα εντοπίστηκε από μικροτσίπ που είχε τοποθετηθεί σε μια από τις μπότες του, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε χθες ο ραδιοφωνικός σταθμός RCN, ο στρατός

υπέκλεψε επικοινωνίες μεταξύ μελών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Σε μια συνομιλία οι αντάρτες συζητούσαν ότι έπρεπε να βρεθούν ειδικές μπότες για το Λουίς Σουάρες -γνωστότερο ως Μόνο Χοχόι-, 57 ετών, κορυφαίο στρατιωτικό αξιωματούχο της παράταξης. Ο Μόνο Χοχόι υπέφερε από διαβήτη, που επηρέαζε το κυκλοφορικό και είχε πληγές στα πόδια, κάτι που έκανε αναγκαία τη χρήση ειδικών παπουτσιών τους τελευταίους μήνες.
Οι μπότες «στάθηκαν με ένα τσιπ εντοπισμού μέσω GPS, κάτι που κατέστησε δυνατό να βρεθεί η ακριβής τοποθεσία όπου βρισκόταν ο Μόνο Χοχόι», μετέδωσε το RCN.
Ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος χαρακτήρισε τον Μόνο Χοχόι «σύμβολο του τρόμου στην Κολομβία», ενώ στο θάνατό του αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας ότι «η χθεσινή ήταν μια σημαντική ημέρα για το λαό της Κολομβίας και όσους επιδιώκουν την ειρήνη στην Κολομβία», και σημείωσε ότι παρουσιάζεται μια «σπουδαία ευκαιρία» για να αποκατασταθεί «σταθερότητα» στη χώρα των Άνδεων.
Ο Ομπάμα επαίνεσε το στρατό της Κολομβίας για το «εξαιρετικό του έργο» και «συνεχάρη» το Σάντος.
Ο Χοχόι σκοτώθηκε την Τετάρτη• ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Μετά την επιδρομή ο στρατός κατέλαβε τον καταυλισμό των ανταρτών και κατέσχεσε υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων που εξετάζονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κολομβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου