ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

TEE - Να τερματιστεί το φαινόμενο της καταστροφής πινακίδων οδικής κυκλοφορίας




Τη λήψη συντονισμένης πρωτοβουλίας, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της καταστροφής πινακίδων Οδικής Κυκλοφορίας ζητά από το υπουργείο Υποδομών το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.




Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι πρόκειται για
«φαινόμενο νοσηρό και επικίνδυνο», για το οποίο δεν υπάρχει εμφανή αντίδραση των αρμόδιων φορέων.

Κύρια μορφή καταστροφής των πινακίδων είναι τα αυτοκόλλητα και το γκραφίτι.

Το Παρατηρητήριο καλεί το υπουργείο να αναλάβει συντονισμένη πρωτοβουλία ενεργοποίησης όλων των αρμόδιων φορέων: Τροχαία, Δήμους, Περιφέρειες κλπ.

Μεταξύ άλλων, ζητά από το υπουργείο Υποδομών:

* να συνδιαμορφώσει με όλους τους φορείς ένα οργανωμένο σχέδιο με σαφείς προτεραιότητες και χρονικές δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των φθαρμένων πινακίδων.
* να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
* να πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία (καμπάνια) για τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχει η καταστροφή των πινακίδων σήμανσης, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι το νοσηρό αυτό φαινόμενο αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ η οποία επισύρει ποινικές κυρώσεις.

Τέλος , προτείνει στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών να αυτοδεσμευτούν στην κατεύθυνση της επίλυσης του σοβαρού προβλήματος και από τους πολίτες-ψηφοφόρους να το απαιτήσουν.

Θεωρεί, μάλιστα, ότι η προσπάθεια θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με την πρόσφατη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις διαφημιστικές πινακίδες, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αίροντας ένα χρόνιο ενδημικό φαινόμενο, εξίσου επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου