ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Βραζιλία και Ινδία «πιέζουν» την Κίνα για το γιουάν


Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αυξανόμενες πιέσεις των αναδυόμενων χωρών να προχωρήσει σε ανατίμηση του εθνικού νομίσματός της, με τις ΗΠΑ να αποκτούν ανέλπιστους συμμάχους στο πάγιο αίτημά τους για τη νομισματική πολιτική του Πεκίνου.


Η Κίνα βρίσκεται
 αντιμέτωπη με τις αυξανόμενες πιέσεις των αναδυόμενων χωρών να προχωρήσει σε ανατίμηση του εθνικού νομίσματός της, με τις ΗΠΑ να αποκτούν ανέλπιστους συμμάχους στο πάγιο αίτημά τους για τη νομισματική πολιτική του Πεκίνου.

Σε ομιλίες τους ενόψει της διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών που μετέχουν στη Σύνοδο της G20 στην Ουάσινγκτον, οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της Βραζιλίας και της Ινδίας τάχθηκαν ευθέως ανοιχτά υπέρ της ανατίμησης του γιουάν.

Παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις προς την Κίνα σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται κυρίως από την πλευρά των ΗΠΑ, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένδειξη ότι η νομισματική πολιτική του Πεκίνου έχει αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες και των υπολοίπων αναδυόμενων χωρών.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου