ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Βέλγιο: Προς απαγόρευση η μπούρκα





Το Βέλγιο έκανε ένα βήμα προς την απαγόρευση της ισλαμικής ενδυμασίας που κρύβει ολόκληρο το πρόσωπο μετά την υπερψήφιση του σχετικού νόμου από την Κάτω Βουλή.



Το νομοσχέδιο που αφορά ακόμη και την κυκλοφορία στους δρόμους θα πρέπει να εγκριθεί από την Γερουσία, κάτι που έαν συμβεί θα κάνει το Βέλγιο την πρώτη χώρα που υιοθετεί τέτοια νομοθεσία. Η κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα ενδέχεται πάντως να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Ο νόμος ουσιαστικά
απαγορεύει το νικιάμπ και την μπούρκα -ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε περιπτώσεις διαδηλωτών που καλύπτουν το πρόσωπό τους. Η έγκρισή του έγινε με ισχυρή πλειοψηφία 136 βουλευτών και δύο απόντες.

Οι εισηγητές του νόμου χαρακτήρισαν την ισλαμική ενδυμασία που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο «κινητή φυλακή» για τις γυναίκες. Ο νόμος προβλέπει επιβολή σχετικά χαμηλού προστίμου σε περίπτωση παράβασης (μέχρι 25 ευρώ) ακόμη και φυλάκιση μέχρι επτά ημέρες.

Ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για την περίοδο του Καρναβαλιού, δίνοντας στις δημοτικές Αρχές τη δυνατότητα προσωρινής αναστολής του.

theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου