ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

65% φταίνε οι πολιτικοί και το Δημόσιο.... + τι με αυτό ε ??????????




Γαμώτο μου  γιατί πάντα  να την πληρώνω ΕΓΩ !!!!! γιατί  ε ????? τι σας έχω  φταίξει ε???? τι ??
Ποιός θα δώσει την απάντηση ??
Ξέρετε τι σημαίνει <χαρακίρι> ,τσίπα δεν έχετε   ούστ από δώ  ούστ !
Δεν είναι δυνατόν να μου λες ψέμματα πριν από τις τελευταίες εκλογές (όλα τα ήξερες !!!) + να μου ζητάς να κάνω θυσίες !!  ό χ ι  ρ ε  φ ί λ ε      Ε Λ Ε Ο ς !!!!!!!!!!!!!!
ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΑς ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ , ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ? ΔΕΝ ΘΑ ΣΑς ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΑΡΗ !! ΟΧΙ   ΟΧΙ  ΟΧΙ .

linea 811
----------------------------------------------------


ΒΑΡΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ πολιτικό σύστημα της χώρας
και ειδικά στον πρώην πρωθυπουργό κ.Κώστα Καραμανλή αποδίδουν οι πολίτες για τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία και την επερχόμενη πρωτοφανή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Οι πολίτες καλούνται σήμερα να πληρώσουν τη διαφθορά, το κομματικό βόλεμα, τη μικροπολιτική κακοδιαχείριση, την έλλειψη πολιτικής τόλμης και διαχειριστικής ικανότητας

«Παγωμένη» η Ελλάδα άκουσε το μεσημέρι της Παρασκευής τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και τον μηχανισμό της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αν και τα μηνύματα είχαν φανεί από καιρό, η δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε σοκ στους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον πως οι χειρότεροι εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα.

Δημοσκόπηση της «Alco» που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ» δείχνει ότι η κοινή γνώμη είναι οργισμένη από τις εξελίξεις, ζητά «ανυπακοή» στις εντολές των γερακιών του ΔΝΤ και επιμένει «ελληνικά» στην αντιμετώπιση της κρίσης. Το γκάλοπ άρχισε την Τετάρτη και ολο- κληρώθηκε την Παρασκευή, περίπου την ώρα των ανακοινώσεων Παπανδρέου. Στην ερώτηση «ποιοι ευθύνονται περισσότερο για την κατάσταση της οικονομίας», το 64,7% απαντά «οι πολιτικοί και το Δημόσιο». Τα τελευταία 35 χρόνια οι πολιτικοί και η διαχείριση του δημόσιου τομέα, με τη λογική της προσωπικής τους περιουσίας, όπου όμως άλλος πληρώνει, οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Η οικονομία της χώρας δεν μπόρεσε να αντέξει έναν γιγαντιαίο δημόσιο τομέα, με απίστευτα παρακλάδια, που δεν παράγει και απασχολεί πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας ρουσφετιού στις προσλήψεις φόρτωσε με υπεράριθμους υπαλλήλους εκατοντάδες δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, πολλές από τις οποίες έπαψαν εδώ και καιρό να έχουν κάποιο ουσιώδη ρόλο. Σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την εκτεταμένη διαφθορά, η οποία ξεκινά από τα ανώτατα στελέχη και φτάνει στους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, όπως και το «γρηγορόσημο», για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή εθνική οδύσσεια.

Από τους ερωτηθέντες το 28,3% απαντά πως για την κατάσταση ευθύνονται οι κερδοσκόποι και η φοροδιαφυγή, ποσοστό σαφώς μικρότερο σε σχέση με το αναμενόμενο, αν σκεφτούμε πως η πολιτική τάξη, όλα αυτά τα χρόνια, συνήθισε να χρησιμοποιεί αυτές τις δύο φράσεις χωρίς να δικαιολογεί τη δική της αδράνεια στην αντιμετώπιση των φαινομένων, που ασφαλώς υπονομεύουν κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης.

Στην ερώτηση «αν ο κ. Καραμανλής γνώριζε προ- εκλογικά την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και επέλεξε τη φυγή με την προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου», οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 84,8% απαντούν κατηγορηματικά «ναι» και μόνο 10% «όχι». Ο τρόπος που ο πρώην πρωθυπουργός οδήγησε τη χώρα στις κάλπες πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δύο χρόνια από την επανεκλογή του, η πολιτική του επιχειρηματολογία, η επιμονή του σε μηδενικές αυξήσεις και κυρίως όσα ακολούθησαν με την εκτόξευση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 13,6% και του εξωτερικού χρέους στα 320 δισ. ευρώ έπεισαν τους πολίτες πως όχι μόνο γνώριζε αλλά έφυγε όπως-όπως ακριβώς για να αποφύγει να διαχειριστεί την επερχόμενη κρίση. Είναι ενδεικτικό πως ακόμη και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (ποσοστό 70,6%) πιστεύει πως «ο Καραμανλής γνώρι- ζε και έφυγε».

Αλλά και με τον σημερινό πρωθυπουργό είναι σκληροί οι πολίτες. Από τους ερωτηθέντες το 65,2% θεωρεί ότι γνώριζε προεκλογικά την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και παραπλάνησε τον λαό για να κερδίσει τις εκλογές, ενώ το 26,1% πιστεύει ότι δεν ήξερε το εύρος του προβλήματος. Οι προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «ενημερώθηκα από τον Τρισέ, λεφτά υπάρχουν» και πως αρκεί η παρουσία του στο τιμόνι της χώρας για να αλλάξει πορεία δεν πέρασαν απαρατήρητες από την κοινωνία. Επίσης οι υποσχέσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους για αυξήσεις και η δήλωση του τότε Ευρωπαίου επιτρόπου για την οικονομία κ. Χοακίμ Αλμούνια ότι «κανένας από τους δύο πολιτικούς ηγέτες δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνώριζε την κατάσταση στην Ελλάδα» δεν ξεχάστηκαν σε έξι μήνες. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί (ποσοστό 47,6%) των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε αλλά παραπλάνησε τον λαό.

Στον επιμερισμό των ευθυνών μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, οι μισοί από τους ερωτηθέντες τους τοποθετούν στο ίδιο καλάθι. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν πιστεύετε ότι για το σημείο που έχει φτάσει η οικονομία ευθύνονται περισσότερο οι κυβερνήσεις Καραμανλή ή η κυβέρνηση Παπανδρέου», το 49,9% απαντά «και οι δύο», ενώ το 35,4% «η Νέα Δημοκρατία» και 9,3% «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Η δυσφορία της κοινής γνώμης για τη νέα κυβέρνηση αποτυπώνεται και στην επόμενη ερώτηση: «Πιστεύετε ότι η σημερινή κυβέρνηση στην οικονομία έκανε σωστούς χειρισμούς, λάθος χειρισμούς ή άργησε να αντιδράσει;». Το 37,3% απαντά ότι «άργησε», το 28,2% ότι «έκανε λάθος» και μόνο το 23,1% ότι «ενήργη- σε σωστά». Δηλαδή ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (65,5%) θεωρεί πως η σημερινή κυβέρνηση «ή άργησε ή έκανε λάθος»! Στους ψηφοφό- ρους του ΠΑΣΟΚ το 47,8% (σχεδόν οι μισοί) θεωρεί ότι ο Παπανδρέου έκανε λάθος (ποσοστό 13,3%) ή άργησε (ποσοστό 34,5%).
 
Μπάμπη Κούτρα
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου