ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ο Πάπας, τα προφυλακτικά και η Susan Boyle




Τρέχουν και δε φτάνουν οι υπάλληλοι και η ηγεσία του Φόρεινγκ Όφις της Μεγάλης Βρετανίας, μετά το έγγραφο που διέρρευσε για την επίσκεψη του Πάπα, όπου γράφει διάφορα “internal jokes”. Όπως για παράδειγμα ότι η επίσκεψη του Πάπα μπορεί να φέρει την παραγωγή νέων προφυλακτικών με το όνομα “Benedict”!


Με τίτλο “Η ιδανική επίσκεψη θα έπρεπε...”, το έγγραφο προτείνει μεταξύ άλλων την επίσκεψη του Ποντίφικα σε κλινική εκτρώσεων αλλά και την τέλεση γαμήλιας τελετής σε ομοφυλόφιλους.

Το έγγραφο κατάφερε να
βγάλει στη δημοσιότητα η Sundey Telegraph και έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των Καθολικών ιερέων στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και την αμηχανία της ηγεσίας του Φόρεϊνγκ Όφις.

Ήταν ένα συνημμένο έγγραφο σε μια ατζέντα με ημερομηνία 5 Μαρτίου 2010, την ημέρα δηλαδή που αξιωματούχοι της κυβέρνησης είχαν συνάντηση για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου του 16ου.

Το περιέχομενο του εγγράφου συνέστηνε στον Πάπα να δείξει την αυστηρότητα του ενάντια στα σκάνδαλα της παιδοφιλίας που ταλανίζουν την Καθολική Εκκλησία αυτόν τον καιρό, με το να αφορίσει τους “ανώμαλους” ιερείς και να εγκαινιάσει μια γραμμή υποστήριξης για παιδιά που έχουν κακοποιηθεί.

Όσον αφορά τους “επίσημους” που θα συναντούσε, αυτοί θα ήταν η Susan Boyle (!), ο Wayne Rooney και ο άθεος Richard Dawkins!

O υπάλληλος που έστειλε το έγγραφο έγραφε στην αρχή: “Παρακαλώ όπως προστατέψετε το έγγραφο: Δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί, καθώς είναι ένα κείμενο που έγραψα κάνοντας χιούμορ με τους συναδέλφους”.

Εκπρόσωπος του Φόρεϊνγκ Οφις προσπαθώντας να “τα μπαλώσει”, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου: “Πρόκειται για ένα ηλίθιο κείμενο που δεν ανταποκρίνεται στις απόψεις της βρετανικής κυβέρνησης. Εξάλλου ούτε παραδόθηκε ούτε γνωστοποιήθηκε σε κανέναν υπουργό ή αξιωματούχο και μόλις έγινε αντιληπτό αφαιρέθηκε από την ατζέντα”.

Πάντως οι καθολικοί ιερείς στη Βρετανία έχουν εξαγριωθεί.

Ο πατήρ – ΜακΜάχον εξέφρασε την ελπίδα ότι ο υπάλληλος θα εκδιωχθεί από το υπουργείο, προσθέτοντας: “Πρόκειται για κάτι επικίνδυνο που κυκλοφορεί άνετα στα υπουργεία. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της”.

Άγγελος Ανδρέου
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου