ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Απευθείας πτήσεις σε τουριστικούς προορισμούς στηρίζουν το Τουρκικό Real Estate


Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στην Τουρκία και ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, στηρίζοντας τον κλάδο της κτηματαγοράς αφού οι Βρετανοί μπορούν ευκολότερα να μεταβαίνουν στις εξοχικές του κατοικίες. Τελευταίο παράδειγμα η Easyjet που με απευθείας πτήση προς την Antalya.

Η εξέλιξη έχει δημιουργήσει θετικό
 κλίμα τόσο μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών αλλά και των μεσιτικών γραφείων της χώρα που σπεύδουν να μιλήσουν για νέα χρυσή εποχή στο τουριστικό real estate της χώρας.

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Antalya έχουν οδηγήσει σε αποδόσεις της τάξης του 6% την τελευταία τριετία, σύμφωνα με τους μεσίτες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι όσο εγκαινιάζονται περισσότερα και συχνότερα απευθείας δρομολόγια, η Τουρκία θα μπορέσει φέτος να πιάσει τον στόχο των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών ενώ την ίδια στιγμή θα στηριχθεί σημαντικά και η αγορά της τουριστικής κατοικίας.

Τα στοιχεία συμφωνούν με τις εκτιμήσεις των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων αλλά και των μεσιτών καθώς η επισκεψιμότητα των Βρετανών στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 9.4% το 2009. Οι προβλέψεις για το 2010 είναι πιο θετικές και οι κάτοχοι τουριστικών ακινήτων ετοιμάζονται να δεχθούν τους υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές.


Χρήστος Δασκαλόπουλος
isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου