ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Μέσα στην πηγή και διψασμένοι...


Δεύτερη μέρα απεργίας σήμερα στο εργοστάσιο της ζυθοποιίας της Carlsberg στην Δανία μετά την "απαγόρευση μπίρας" που επιβλήθηκε από την διοίκηση .

Τουλάχιστον
 800 εργαζόμενοι αποχώρησαν από το εργοστάσιο της ζυθοποιίας στην Κοπεγχάγη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφασή της διοίκησης να επιτρέψει το προσωπικό να πίνει μόνο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού.

Ο Τζενς Μπέκε, εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Carlsberg, είπε "Υπήρχε έως τώρα δωρεάν μπύρα, νερό και αναψυκτικά παντού. Χθες, ξαφνικά όλες οι μπύρες αφαιρεθείκαν από όλα τα ψυγεία. Το μόνο μέρος που μπορείτε να πάρετε μια μπύρα στο μέλλον είναι στην καντίνα, στο μεσημεριανό γεύμα".

Ο Μπέκε οδηγός στο επάγγελμα στη ζυθοποιία είπε ότι οι εργαζόμενοι στις αποθήκες είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι επειδή έχουν χάσει το δικαίωμα να πίνουν τρεις μπύρες την ημέρα, εκτός των ωρών του γεύματος.

Μαζί τους συμπάσχει και η συνομοσπονδία βιομηχανιών της Δανίας η οποία θα εξετάσει το αίτημα για καθολική απεργία στη χώρα.

Οι αποστολές της μπύρας από την Κοπεγχάγη έχουν ανασταλεί. Ωστόσο, ο Μπάκε είπε ότι το κοστος της απεργίας αναμένεται να είναι ήσσονος σημασίας.

 
Στέφανος Νικήτας
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου