ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

χρησιμες συμβουλες


Μηχανή του καφέ... πως να την καθαρίζετε

Γιά να την καθαρίσετε από τα άλατα κάντε το εξής:

- Βάλτε ένα ποτήρι
 ΑΣΠΡΟ ξύδι και το υπόλοιπο το γεμίζετε με νερό.

- Βάζετε μπρος τη μηχανή ( χωρίς καφέ στο φίλτρο)

- Μετά κάνετε το ίδιο 2 φορές αλλα ΜΟΝΟ με νερό γιά να ξεμυρίσει.

- Το ίδιο μπορείτε να κάνετε γιά τον βραστήρα.


Κατακάθια του καφέ.... δεν τα πετάμε...

Μη πετάτε τα κατακάθια του καφέ, γιατί είναι χρήσιμα

Διαβάστε παρακάτω πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τα κατακάθια του καφέ:

- αν θέλετε να χρωματίσετε κάτι (σε καφέ εννοείται) βάλτε τα κατακάθια μαζί με ότι θέλετε να χρωματίσετε και θα γίνει καφέ

- κάνετε τέλεια απολέπιση προσώπου με τα κατακάθια του καφέ

- βάλτε στα φυτά σας ( όχι υπερβολές στην ποσότητα ) στο χώμα της γλάστρας

- πλύντε και ξεμυρίστε τα πολύ βρώμικα χέρια σας με τα κατακάθια του καφέ

- τα κατακάθια σας χρησιμεύουν γιά να καθαρίσετε τα λίπη από τα μάτια της κουζίνας

- χρησιμεύουν και γιά την κακοσμία του ψυγείου. Βάλτε λίγο σ' ένα μπωλάκι στο ψυγείο και θα το διαπιστώσετε

- αν δεν έχουν ξεραθεί, χρησιμεύεουν γιά να γυαλίσετε μικρές χαραγματιές σε ξύλινα έπιπλα, τρίβοντας κυκλικά

- σαν απωθητικό γιά τους ψύλλους στο σκυλί σας...να πως: τον μπανιάρετε και μαζί με το σαμπουάν του προσθέστε και κατακάθια, μετά ξεπλένετε κανονικά

- χρησιμοποιείστε τα επίσης γιά να διώξετε τα μυρμήγκια

Πιείτε το καφεδάκι σας, αλλά τα κατακάθια τα κρατάτε.

Οταν κάνετε το ντούς σας βάλτε στη χούφτα σας υγρό σαπούνι και ανακατέψτε με τα κατακάθια που δεν πετάξατε.... μ'αυτό το μίγμα τρίψτε και καθαρίστε το σωματάκι σας.... μετά ξεπλύντε.... και το δερματάκι σκέτη τρέλλα.....

Αν ο καφές που φτιάξατε ή που σας σερβίρουν είναι πικρός, ρίχτε μέσα λιγουλάκι αλάτι ...


Φούσκωμα μετά τη φασολάδα;

Γιά να αποφύγετε το φούσκωμα μετά τη φασολάδα ή άλλα όσπρια, βάλτε μιά πρέζα σόδα στο νερό που βράζουν!


Είναι φρέσκο το αβγό;

Για να μάθετε αν τ' αβγό είναι φρέσκο, το βάζετε σ' ένα ποτήρι που έχει κρύο νερό.

Αν τ' αβγό πιάσει πάτο... είναι φρέσκο, αν αρχίσει να επιπλέει, πετάξτε το!

Γιά να μη μυρίζει το σπίτι όταν βράζετε αβγά


Ενα κολπάκι γιά να μη μυρίζει ο χώρος όταν βράζετε αβγά

Βάλτε στο κρύο νερό της κατσαρόλας που βάλατε τ' αβγά, μιά φέτα ψωμί, αφού αφαιρέσετε όλη την ψίχα και τα βράζετε μαζί.

Τό ίδιο μπορείτε να κάνετε όταν θα βράσετε μπρόκολα ή κουνουπίδι.

Εννοείται πως πετάτε το ψωμί όταν τελειώσετε!


Αβγά σφιχτά...

Μερικά κολπάκια γιά να βγάζουμε εύκολα το τσόφλι από τα σφιχτά αβγά

- Αφού τα βράσουμε τα βάζουμε σε κρύο νερό βγάζοντάς το τσόφλι

- Βάλτε χονδρό αλάτι στην κατσαρόλα που βράζουν

- Σπάστε λίγο το τσόφλι και φυσήξτε να ξεκολλήσει

- Βάλτε ένα μικρό κουτάλι ανάμεσα στο τσόφλι και τ' αβγό


Γιά να μη μυρίζει η κουζίνα

Εχετε μαγειρέψει και η κουζίνα μυρίζει άσκημα;

Σε νερό που βράζει ρίχτε μέσα δενδρολίβανο γιά μισή ώρα.... αυτό είν' όλο!


Βασιλικός στην κουζίνα όλο τον χρόνο

Τον βασιλικό, τον χρησιμοποιούμε συχνά στη μαγειρική, έτσι καλό είναι να έχουμε όποτε τον χρειαζόμαστε.

- Στο τέλος του καλοκαιριού, κόψτε φύλλα βασιλικού και βάλτε τα στην κατάψυξη.

ή

- Βάλτε φύλλα βισιλικού σε γυάλα με λάδι ελιάς.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα φύλλα βασιλικού θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όταν χρειαστεί.


Γιά να μη μαυρίζουν οι μπανάνες

Γιά να μη μαυρίζει η μπανάνα που ξεφλουδίσαμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χυμό από λεμόνι


Μη πετάτε το νερό που βράσατε τα χορταρικά

Μη πετάτε το νερό που βράσατε τα χορταρικά, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

- Βάλτε το σε παγοθήκες ή μικρά σακουλάκια στην κατάψυξη.... και όταν θα χρειαστείτε κύβους λαχανικών στη μαγειρική σας... θα τους έχετε!


Πως να διατηρήσετε το λεμόνι που κόψατε στα δύο

Γιά να διατηρήσετε και να ξαναχρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι που κόψατε στα δύο, ρίχτε λίγο αλάτι φαγητού απο πάνω. Οταν το ξαναχρειαστείτε, κόβετε το κομμάτι με το αλάτι και το λεμόνι σας είναι σαν φρέσκο!


Το λεμόνι εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα

Αλλο ένα κολπάκι γιά να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα, που είναι κι εύκολο να το κάνετε. Μόνο που γιά να πετύχει, θα πρέπει να το κάνετε συχνά.

- Κόβετε μιά ροδέλλα λεμόνι και μ' αυτή τρίβετε το πρόσωπο, προσέχοντας να μην αγγίζετε κάτω από τα μάτια. Μετά ξεπλένετε με γάργαρο καθαρό νεράκι. Αυτό το επαναλαμβάνετε ανά δίωρο...

Είπαμε, αυτό το κολπάκι δουλεύει μόνο αν γινεται συχνά!


Λεμόνι... γιά να μην πάει χαμένο

Πολλές φορές χρειαζόμαστε γιά τη μαγειρική ή τα γλυκά μας λίγες σταγόνες λεμόνι.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, γιά να μην πάει γιά πέταμα το λεμόνι, κάνουμε μιά μικρή τρυπούλα και ρίχνουμε τις λίγες σταγόνες που χρειαζόμαστε. Οταν τελειώσουμε, βάζουμε μιά οδοντογλυφίδα... έτσι μπορούμε ξανά να έχουμε το λεμονάκι μας όποτε χρειαστεί, χωρίς να έχει πάθει τίποτα


Ασπρα δόντια

Λιώνουμε δύο ώριμες φράουλες. Ρίχνουμε λίγη σόδα (σκόνη) και ανακατεύουμε. Αυτό το μίγμα το βάζουμε πάνω από τα δόντια και το αφήνουμε μερικά λεπτά... και μετά ξεπλένουμε.


Kύκλοι κάτω από τα μάτια

Κόβετε αγγούρι σε ροδέλλες και το βάζετε πάνω από το μάτι γιά 15 λεπτά.

Κάντε το μιά φορά την εβδομάδα


Σας τσίμπησε κουνούπι;

Αν είστε γλυκοαίματοι και σας τσιμπήσει κουνούπι, πάρτε λίγο φρέσκο μαϊντανό και τρίψτε στο σημείο. Αφήστε μετά το μέρος που είναι το τσίμπημα ξέσκεπο γιά περίπου 45 λεπτά


Σας τσίμπησε μέλισσα;

Αν έχετε την ατυχία να σας τσιμπήσει μέλισσα, γιά να σταματήσει ο πόνος, κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και με το μισό, τρίψτε στο σημείο που σας τσίμπησε γιά 10-15 λεπτά


Τασάκια... καθάρισμα

Γιά να μη μένει μυρωδιά και βρώμα στα τασάκια:

- Το πλένουμε ως συνήθως

- Μετά κόβουμε λεμόνι στα δύο και καθαρίζουμε τρίβοντας εσωτερικά το τασάκι

- Ρίχνουμε αλάτι και συνεχίζουμε λίγο με το λεμόνι

- Ξεπλένουμε με νερό......


Τριμμένη γραβιέρα ...... διατήρηση

Γιά να διατηρηθεί καλά η τριμμένη γραβιέρα και να μη μυρίζει και χάσει και τη γεύση της, κάνουμα το εξής:

- Την βάζουμε σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά

- Μέσα βάζουμε και 2 κύβους ζάχαρη

- Οταν καταλάβουμε πως η ζάχαρη έχει απορροφήσει όλη την υγρασία ( το καταλαβαίνουμε από το χρώμα και αρχίζει να διαλύεται) τη βγάζουμε και βάζουμε καινούργιους κύβους.


meacolpa blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου