ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τα πιο γιουσουρούμ του πλανήτη.....



Βερολίνο


Arkonaplatz
(10435 Berlin - Mitte | Τηλ: 786 9764,U8 Bernauer Str).
Ώρες λειτουργίας: Κυρ. 10.00-18.00

Αν κυνηγάς τις προσφορές και είσαι από αυτές που τους αρέσει να περιπλανώνται μια βόλτα στην Arkonaplatz ένα ωραίο κυριακάτικο πρωινό είναι ό,τι πρέπει. Εκτός από second hand βιβλία, ρούχα και μουσικούς δίσκους έχε τα μάτια σου ανοιχτά για να εντοπίσεις τις


γραφικές ρωσικές εκκλησιαστικές εικόνες, πραγματικά έργα τέχνης. Το Mitte αποτελεί την καρδιά του cool Βερολίνου και ακόμη και αν δεν έχεις όρεξη για ψώνια μπορείς να καθίσεις σε ένα από τα όμορφα υπαίθρια cafe του και να παρακολουθήσεις το εναλλακτικό πλήθος που περιφέρεται ανάμεσα στους πάγκους. Σου προτείνουμε να τσεκάρεις τους πάγκους που έχουν 70s φωτιστικά και αξεσουάρ!






Νέα Υόρκη


Το παζάρι του Brooklyn ανακοινώνει το μεγάλο του opening. Βρίσκεται στην 20η και 21η οδό μεταξύ της 4ης και 5ης λεωφόρου στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Φιλοξενεί πολλούς μικροπωλητές με πολλά και διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες όπως: αξεσουάρ, αντίκες, βρεφικά είδη, καλλυντικά, ποδήλατα, παλαιά και καινούρια βιβλία, αξεσουάρ αυτοκινήτου, CD’s και DVD’s, ρούχα μεταχειρισμένα και καινούρια, νομίσματα, είδη διακόσμησης, ηλεκτρονικά είδη και εξαρτήματα, μουσικά όργανα, φυσικά προϊόντα περιποίησης, οργανικά προϊόντα, τρόφιμα, έπιπλα, αξεσουάρ μαλλιών, ανατολίτικα χαλιά, πίνακες, φωτογραφίες, λουλούδια και φυτά, καπνιστό κρέας, κεραμικά και γυαλικά, παπλώματα, παπούτσια, αθλητικά είδη, παιχνίδια και vintage αντικείμενα... και ό,τι άλλο βάλει ο νους σου! Είναι η καλύτερη αγορά για να βρεις vintage ρούχα και αξεσουάρ αλλά και προϊόντα της προηγούμενης σεζόν καθώς και μοναδικά έπιπλα σε τιμές εξωφρενικά χαμηλές. Για παράδειγμα τσάντες Prada και αυθεντικές Louis Vuitton στην τιμή των 35$ έκαστος!






Λονδίνο


Covent Garden Market
(τηλ. 020/7836-9136 www.coventgardenlondonuk.com Tube: Covent Garden)

Η πιο διάσημη αγορά της Αγγλίας, προσφέρει όλων των ειδών τα εμπορεύματα καθημερινά από την Δευτέρα έως το Σάββατο από τις 10.00-18.00 (καλύτερη μέρα θεωρείται η Κυριακή 11.00-18.00). Αρκετά αντικείμενα που οι Άγγλοι αποκαλούν «συλλογές νοσταλγίας» είναι το υπέροχο θέαμα των γυαλικών, των κεραμικών, δερμάτινα είδη, παιχνίδια, ρούχα, καπέλα και κοσμήματα. Μερικά από τα εμπορεύματα είναι πραγματικά ασυνήθιστα. Είναι χειροποίητα και τα πωλούν αυτοί που τα κατασκευάζουν, εκτός από την Δευτέρα όπου αναλαμβάνουν την πώληση οι αντικέρ. Μερικά είναι σχετικά καινούρια και άλλα πολύ παλαιά. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Jubilee Market (τηλ. 020/7836-2139 http://jubileemarket.com), που είναι επίσης μια αγορά με αντίκες την Δευτέρα, ενώ από Τρίτη έως Σάββατο λειτουργεί σαν μια fancy hippie αγορά με φθηνά ρούχα και βιβλία.







Βαρκελώνη


Mercat Del Encants
(Placa de les Glories Catalanes, C. Dos de Maig, 186, Μετρό:Σταθμός Glories, (Red Line, L1), Δευ,Τετ,Παρ και Σαβ από τις 08.30 π.μ)

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπημένα γιουσουρούμ της Βαρκελώνης. Ένα μέρος ιδιαίτερα περίεργο. Όλα τα αντικείμενα και εννοούμε ΟΛΑ είναι προς πώληση, από κατασκευαστικά εργαλεία, αντίκες, καλλυντικά. Βρίσκεις παλιά αξεσουάρ όπως καπέλα του 1920 σε στιλ τουρμπάνι! Το Σάββατο είναι η μέρα με τον περισσότερο κόσμο, οπότε καλύτερα να την αποφύγεις και αν ψάχνεις για καλές προσφορές καλύτερα να πας πολύ πρωί. Τα έπιπλα που βρίσκονται στον κεντρικό διάδρομο είναι εκπληκτικά και αξίζει τον κόπο να ρίξεις μια ματιά. Το παζάρεμα είναι απαραίτητο και έχει γέλιο! Το γιουσουρούμ είναι ανοιχτό μέχρι αργά το απόγευμα αν και κάποιοι κατεβάζουν «ρολά» το μεσημέρι και αρκετοί κλείνουν όλο τον Αύγουστο!





Αθήνα


Μοναστηράκι
(ανοιχτά καθημερινές από τις 09.00- 20.00 ,Σαβ.09.00- 18.00 και Κυρ. 09.00-17.00)

Το Μοναστηράκι βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς Αθήνας με δύο κεντρικές αρτηρίες μικροπωλητών στις οδούς Ηφαίστου και Ανδριανού στις οποίες εντοπίζεις ό,τι χωράει ο νους σου. Από μεταχειρισμένα και καινούρια ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, κοσμήματα, δερμάτινα χειροποίητα είδη, vintage έπιπλα και είδη διακόσμησης, παλιές φωτογραφικές μηχανές, βινύλια, παραδοσιακά είδη και γλυκά, γκραβούρες και πλήθος από αντίκες στην όμορφη πλατεία Αβησσυνίας. Το παζάρεμα είναι σκληρό και πρέπει να είσαι απαιτητική, χωρίς να γίνεις εριστική! Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχεις κυριολεκτικά σαν τα μάτια σου είναι η τσάντα σου και το κινητό σου καθώς μπορεί να σου τα πάρουν χωρίς να καταλάβεις το παραμικρό. Και μετά τις αγορές σου μπορείς να απολαύσεις ένα καφέ στα ηλιόλουστα καφενεία της περιοχής βλέποντας την Αρχαία Αγορά!



                                                                               
                                                                                     Άμστερνταμ


Waterlooplein
(1011 PG. Τραμ 1, 2, 5, 13 από Magna Plaza ή το 14 από Central Station.Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 5.30, Σάββατο 8.30 –5.30.

Τo Amsterdam έχει αρκετές μόνιμες υπα)ίθριες αγορές που είτε λειτουργούν καθημερινά είτε ανοίγουν μια φορά το μήνα. Οι περισσότερες λειτουργούν με ωράριο καταστημάτων. Καλό θα ήταν να έχεις το νου σου στην τσάντα σου καθώς οι γνωστοί «τσαντάκηδες» καραδοκούν! Το γιουσουρούμ της Waterlooplein είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερο και βρίσκεται μόνο 15 λεπτά περπατώντας από το κέντρο της πόλης. Έχει 200 με 300 πάγκους όπου πωλούνται μεγάλες συλλογές από διάφορα κομψοτεχνήματα, έπιπλα κάθε είδους, πίνακες και γενικότερα διάφορα έργα τέχνης και τεράστιες ποσότητες από μεταχειρισμένα ρούχα και αξεσουάρ αλλά και καινούρια προϊόντα. Αν είσαι bohemian στον τρόπο ζωής η Waterlooplein αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης σε vintage κομμάτια με χαρακτήρα και στιλ!



stylewatch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου