ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το χαμόγελο που αψηφά την βαρβαρότητα




Aisha
Η 19χρονη Αίσα σύμβολο της θηριωδίας των ακραίων Ταλιμπάν χαμογελά μπροστά στις κάμερες. Η παγκόσμια κοινή γνώμη είχε σοκαρισθεί πριν μερικούς μήνες όταν το περιοδικό Time κυκλοφόρησε με εξώφυλλο το ακρωτηριασμένο πρόσωπο της νεαρής Αφγανής.
Ο σύζυγος της, της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά γιατί τόλμησε να αντιδράσει στις παράλογες απαιτήσεις της θεοκρατικής κοινωνίας των Ταλιμπάν. Κατάφερε να διαφύγει από την χώρα και βρήκε καταφύγιο στην Καλιφόρνια.
aisha_2
aisha_3Χθες, αντίκρυσε για πρώτη φορά τα αμερικανικά ΜΜΕ φορώντας πλαστική μύτη. Κάπως έτσι θα μοιάζει μετά την επέμβαση ανάπλασης προσώπου στην οποία θα υποβληθεί. Μια επέμβαση τα έξοδα της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Grossman Burn Foundation. Οι γιατροί θα χρησιμοποιήσουν οστά, ιστούς και χόνδρους από άλλα σημεία του σώματος της.
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι σχεδόν το 90% των Αφγανών γυναικών έχουν πέσει θύματα κάποιας μοργής κακοποίησης. Πάντως, οι Ταλιμπάν απορρίπτουν τις καταγγελίες ότι ενθαρρύνουν την βαναυσότητα κατά των γυναικών. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι το κόψιμο αυτιών ή μύτης είναι "παράνομο και απαγορεύεται".
theinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου