ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Skinput - Πρόβες ηλεκτρονικού φακελώματος


Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα SΜS στην παλάμη σας ή να γράψετε ένα κείμενο πάνω στον βραχίονά σας που θα έχει μετατραπεί σε οθόνη αφής;

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια
 τεχνολογική πραγματικότητα, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε λίγο καιρό.

Ο λόγος για το νέο τεχνολογικό επίτευγμα, που φέρει το όνομα «Skinput», που κατασκευάστηκε από τον 26χρονο Κρις Χάρισον, διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, και τους Νταν Μόρις και Ντέσνεϊ Ταν της εταιρείας Μicrosoft.

Το Skinput, που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «επιδερμογράφος», έχει την ικανότητα να εκτελεί συγκεκριμένες εντολές, αναγνωρίζοντας το ακριβές σημείο του βραχίονα ή της παλάμης που ακουμπάμε με το δάχτυλό μας.

Πάνω στον βραχίονα του χρήστη θα εμφανίζεται, μέσω των προβολέων, ένα εικονικό πληκτρολόγιο, ενώ οι αισθητήρες ήχου, που επίσης βρίσκονται στο χέρι του χρήστη, θα μπορούν να αντιλαμβάνονται, με ακρίβεια 95,5%, τους ήχους που παράγονται από το χτύπημα των δαχτύλων πάνω στο δέρμα.

Στη συνέχεια η εντολή θα μεταδίδεται μέσω «bluetooth» στο τηλέφωνο ή στο laptop και θα εκτελείται άμεσα.

Οι πρώτοι άνθρωποι που δοκίμασαν σε πειραματικό στάδιο το Skinput, φαίνεται ότι δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στη χρήση του. Τα πειράματα έδειξαν ότι οι περισσότεροι κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εικονικά πλήκτρα στο μπράτσο τους, ακόμη και όταν βρίσκονταν εν κινήσει.

Το Skinput, το οποίο αφορά, τουλάχιστον στην αρχή, τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, έχει τη δυνατότητα για περαιτέρω τεχνολογικές βελτιώσεις με τη χρήση ασύρματης τεχνολογίας όπως είναι το «bluetooth», ώστε να μπορεί να συνδέεται και με άλλες συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου