ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της

Από τον Ρεπόρτερ του Δρόμου του "Π" Καραγκιαούρη Στέλιο. Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Ολοκληρώθηκε η 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στη Μολδαβία από 2 έως 8 Μαΐου, με τη συμμετοχή των καλύτερων μαθητών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά. Οι έλληνες μαθητές
 μέλη της ελληνικής ομάδας, έφεραν στη χώρα μας 4 μετάλλια.

Η επιτυχία των παιδιών πέρασε στα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας. Στα ψιλά γράμματα πέρασε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων δεν κάλυψε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής της Ελληνικής Ομάδας για τη συμμετοχή της στην 27η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (συνολικό κόστος αποστολής 2500€ !!!).

Αντίστοιχη τύχη αναμένεται να έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες μαθηματικών, πληροφορικής, χημείας και φυσικής.

Από το site της Μαθηματικής Εταιρείας :

(Υπενθυμίζουμε ότι από 2 έως 14 Ιουλίου 2010 θα διεξαχθεί η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Καζακστάν, θεσμός παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τον Ιούλιο του 2004, και δεν έχουμε ακόμη σαφή απάντηση αν το Υπουργείο θα εγκρίνει και θα καλύψει τη δαπάνη μετάβασης και επιστροφής της Ελληνικής ομάδας. Πιστεύουμε ότι η περικοπή της χρηματοδότησης αυτών των αποστολών με αποτέλεσμα την μη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς πνευματικούς αγώνες υπονομεύει το κύρος της χώρας.)

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων δηλώνει ότι προέβει στις περικοπές λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Προφανώς αν τα συγκεκριμένα παιδιά ήταν καλλίφωνα και διέθεταν καλοσχηματισμένους κοιλιακούς θα είχαν εξασφαλισμένη την υποστήριξη του ελληνικού κράτους αλλά οι εν λόγω διαγωνισμοί δεν είναι πιασάρικοι όπως η Eurovision (κόστος 600.000€!!!).

Άλλωστε δεν θέλουμε να αποπροσανατολιστούν τα ελληνόπουλα από το κακό παράδειγμα των παιδιών αυτών. Το ελληνικό κράτος έχει συγκεκριμένο όραμα για το μέλλον των παιδιών μας (μοντέλα, σερβιτόροι κ.α. ) και τέτοιες επιρροές είναι βλαπτικές.

Που ακούστηκε Βαλκανιονίκης Μαθηματικών. Τι χαζομάρα είναι αυτή;

Μη νομίσετε ότι κατηγορούμε μόνο τη σημερινή κυβέρνηση και τη σημερινή Υπουργό Παιδείας. Παρόμοιες συμπεριφορές είχε να επιδείξει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Το ελληνικό κράτος είναι σταθερά εχθρικό απέναντι σε κάθε τι που ανεβάζει το πνευματικό επίπεδο του λαού μας.

Την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά η Ελλάδα είχε αναλάβει τη διοργάνωση της 3ης Βαλκανιάδας Πληροφορικής Νέων(http://www.ypepth.gr/docs/anakoinwsh_gia_ton_21o_pdp_081020.doc Η 3η Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων θα γίνει στην Κομοτηνή το 2ο 15θήμερο του Ιουλίου 2009 υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών.).

Με ευθύνη των υπουργών της τότε κυβέρνησης (Στυλιανίδης, Σπηλιωτόπουλος ) η χώρα μας απλώς δεν διοργάνωσε καν τους αγώνες και τότε δεν υπήρχε καν η δικαιολογία της οικονομικής δυσπραγίας. Τη λύση έδωσε η Βουλγαρία διοργανώνοντας εκείνη τους αγώνες μας ενώ εμείς γίναμε διεθνώς ρεζίλι.

Μετά απ’ όλα αυτά οι πολιτικοί μας περιφέρονται στα κανάλια χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα αγωνιώντας για την αφαίμαξη εγκεφάλων που υφίσταται η χώρα μας από τους κουτόφραγκους και τα αμερικανάκια.

Καραγκιαούρης Στέλιος (πατέρας παιδιών που έχουν σαν πρότυπο τα παιδιά αυτά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου