ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Όταν η ανακύκλωση γίνεται τέχνη


Η Sayaka Kajita Ganz δίνει ένα νέο νόημα στην ανακύκλωση. Χρησιμοποιώντας παλιά κομμάτια από πλαστικό και μέταλλο, φτιάχνει εντυπωσιακά γλυπτά, δημιουργίες έκπαγλης αισθητικής η οποίες μεταφέρουν την κίνηση και το δυναμισμό των ζώων που αναπαριστούν στον εκάστοτε θεατή.

Πιγκουίνοι, σκυλιά, ψάρια και άλογα ξεχύνονται στις αίθουσες των γκαλερί, δίνοντας την
 εντύπωση μιας αέναης κίνησης παρά την αυστηρά αμετακίνητη τοποθέτηση τους. Η καλλιτέχνης δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής – όπως η ίδια λέει – στα πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, παραλληλίζοντας έτσι την ίδια πορεία της ζωής της. Γεννημένη στην Ιαπωνία αλλά ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα, νιώθοντας αποκομμένη από το μέρος από το οποίο κατάγεται, έψαχνε για μια νέα “κοινότητα” στην οποία θα ένιωθε πλέον πως και η ίδια ανήκε.

Όπως η ίδια όμορφα περιγράφει “Είναι ένας τρόπος για μένα με τον οποίο υπενθυμίζω στον εαυτό μου πως έστω και αν υπάρχει μια σύγκρουση τώρα, υπάρχει πάντα τρόπος ώστε όλα τα κομμάτια να δένουν ομοιόμορφα. Πως έστω και αν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν τώρα εδώ ξένοι, υπάρχει ένα μέρος στο οποίο ανήκουν και στο τέλος θα το βρουν…”

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια μόνο συλλογή από τα έργα της. Πρόκειται για το έργο με τίτλο Emergence και αποτελείται από ένα μαύρο άλογο (Night) και ένα άσπρο (Wind) άλογο.




rc-cafe.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου