ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Συμφωνία μεγατόνων για την Emirates


H Dubai Emirates, μία εκ των ισχυρότερων αεροπορικών εταιριών στον κόσμο, συμφώνησε με την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική κοινοπραξία, Αirbus, για την αγορά 32 γιγαντιαίων και υπερσύγχρονων επιβατικών αεροσκαφών έναντι του
 ποσού-μαμούθ των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τα 32 αεροσκάφη τύπου Α-380, ο στόλος της Emirates θα φτάσει τα 90 αεροπλάνα, προκαλώντας ισχυρό πονοκέφαλο στις ανταγωνίστριες εταιρίες της.

Οι ανταγωνιστές της Dubai Emirates απέδωσαν την εν λόγω παραγγελία στις τωρινές μεγάλες πληρότητες, ειδικά στις διηπειρωτικές διαδρομές της αραβικής εταιρείας, οι οποίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες συγκριτικά με εκείνες μεγάλων ευρωπαίων ανταγωνιστών, όπως είναι η “Αir France”, ή η “Βritish Αirways”.

Το συμβόλαιο έγινε στο Βερολίνο, στα πλαίσια του “Αεροπορικού Σαλονιού”. Η παραγγελία προκάλεσε ανακούφιση στην Airbus, αφού αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει δυσχέρειες στην προσέλκυση πελατών για το στρατιωτικό της επίτευγμα, το μεταγωγικό αεροπλάνο “Α400Μ” που αναμένεται να πετά σε εμπορική βάση από τη αρχή του 2013 και για το οποίο ενδιαφέρονται ζωηρά η Τουρκία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, αλλά και το Λουξεμβούργο.

taseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου