ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Βραδιές τζαζ στο Φεστιβάλ Αθηνών


Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην τζαζ μουσική, διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών. Πέντε γκρουπ καταξιωμένων Ελλήνων μουσικών της τζαζ κι ένα διάσημο αφροκουβανέζικο τρίο συναντιούνται σε ένα συναυλιακό μαραθώνιο γεμάτο
 έθνικ αισθησιακούς ρυθμούς από τις 6 μέχρι τις 8 Ιουνίου στο χώρο της Πειραιώς 260.

Η πρώτη βραδιά (Κυριακή 6 Ιουνίου) ανοίγει με το γκρουπ του Τάκη Μπαρμπέρη που παρουσιάζει παλαιότερες, αλλά και νέες δημιουργίες του με στοιχεία τζαζ, φανκ, ινδικής, βαλκανικής και ελληνικής μουσικής. Η Trilogia των Τρανταλίδη, Σαμαρά και Κοντραφούρη παίρνει τη σκυτάλη και κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής τζαζ, από την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού δίσκου τζαζ μέχρι και το «αύριο» ενώ οι Human Touch, ένα τα πιο γνωστά συγκροτήματα της χώρας μας, συμπληρώνοντας δεκατρία χρόνια πορείας στην ελληνική τζαζ σκηνή, συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων και κλείνουν την πρώτη βραδιά του αφιερώματος.

Τη δεύτερη ημέρα (Δευτέρα 7 Ιουνίου), ο Στράτος Βουγάς με εμπειρία από την αμερικανική μουσική σκηνή, κι έχοντας ήδη συνεργαστεί επί σκηνής με σπουδαίους Έλληνες και διεθνείς τζαζ μουσικούς, φιλοξενείται στο Φεστιβάλ Αθηνών μαζί με τον αφροαμερικανό πιανίστα και συνθέτη Joel LaRue Smith, που αναμειγνύει αφροκουβανέζικους χορευτικούς ρυθμούς με αισθησιακές τζαζ αρμονίες.

Την Τρίτη και τελευταία ημέρα των τζαζ βραδιών, την αυλαία της ιδιαίτερης αυτής διοργάνωσης ρίχνουν οι Cubana Bop του Τάκη Πατερέλη με έργα μεγάλων ονομάτων της αφροκουβανέζικης μουσικής και δικές τους δημιουργίες μαζί με τον Joel LaRue που εμφανίζεται για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά.

Πληροφορίες: Πειραιώς 260 (χώρος Ε), στις 9.00 μ.μ. Εισιτήρια 10, 20 ευρώ

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου