ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Φωτοβολταικά φωτιστικά στο Πάρκο Εθνικής Τραπέζης..στη Φιλοθέη


O Δήμος Φιλοθέης, θέλοντας να συμμετέχει ενεργά στη νέα «πράσινη εποχή», προχώρησε σε δοκιμαστική εγκατάσταση τεσσάρων φωτοβολταϊκων φωτιστικών εξωτερικού χώρου στο Πάρκο Εθνικής Τραπέζης. Τα φωτοβολταϊκα φωτιστικά καταναλώνουν
 ηλιακή ενέργεια που απορροφάται κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποθηκεύεται σε συσωρευτές.

Η ολονύκτια λειτουργία τους αρχίζει με το τελευταίο φως της ημέρας, δηλαδή οταν ο ηλιακός συλλέκτης σταματήσει να αποροφά ενέργεια και τα φώτα σβήνουν, όταν το πρώτο φως της ημέρας αρχίσει να τροφοδοτεί και πάλι το σύστημα.


Με αυτόν τον τρόπο το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος είναι μηδενικό και αυτό το καθιστά απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Παράλληλα αυτού του τύπου οι εφαρμογές δεν απαιτούν καλωδιώσεις και συστήματα υποδομής για σύνδεσή τους με ηλεκτρικό δίκτυο (ΔΕΗ), αφήνοντας τον περιβάλλοντα χώρο αναλοίωτο.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα φωτιστικά που εγκατέστησε η δημοτική αρχή έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία σχεδιασμού. Με άλλα λογια, η δημοτική αρχη εκτός απο μια «πράσινη» παρέμβαση κάνει και μια εικαστική παρέμβαση, φωτίζοντας ένα μέχρι τώρα σκοτεινό σημείο της πόλης, με τον πλεον οικολογικό και συμβατό με τις ανάγκες της νέας εποχής τρόπο.

kala-nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου