ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Προς πώληση η Wind Ελλάς




Ανοίγει ο δρόμος για εκ νέου πώληση της Wind Ελλάς, καθώς σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους η εταιρία ετοιμάζεται να ανακοινώσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος «για άμεση κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, με σκοπό τη μερική ή και συνολική εξαγορά της».

Η αποτίμηση, η οποία θα προκύψει για
 την εταιρία αναμένεται να είναι χαμηλή εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών και ως εκ τούτου οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι σε συνδυασμό με τη νέα μείωση του οφειλόμενου χρέους της «θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών».

Δεν αποκλείεται μάλιστα αύριο ή το αργότερο στα επόμενα 24ωρα να ανακοινωθεί η συμφωνία της Wind Ελλάς με τους πιστωτές της για αναβολή της καταβολής τόκων και παράλληλη έναρξη της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής της δομής.

Οι συζητήσεις με τους πιστωτές είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου 15 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας προς την επενδυτική κοινότητα στις 14 Ιουνίου, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου.

Οι κάτοχοι ομολογιών συναίνεσαν στην συγκεκριμένη απόφαση, καθώς η πραγματική αξία του χρέους της Wind Hellas είναι μικρότερη από την ονομαστική, δεδομένου ότι οι ομολογίες της εταιρείας είναι διαπραγματεύσιμες.

Σημειώνεται ότι η ονομαστική αξία των δανειακών υποχρεώσεων της Wind Hellas ανέρχεται πλέον (και μετά την τελευταία αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι) σε 1,8 δισ. ευρώ, την ώρα που η χρηματιστηριακή αξία των ομολογιών εκτιμάται από κύκλους της εταιρείας σε περίπου 700 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό υπολογίζεται ότι θα είναι και το συνολικό νέο χρέος της εταιρείας μετά την αναδιάρθρωση.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας η Wind Ελλάς αναμένεται να προσλάβει στέλεχος από εταιρεία εξειδικευμένη σε αναδιαρθρώσεις, με στόχο να βοηθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να ολοκληρώσει με επιτυχία την αναδιάρθρωση.

imerisia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου