ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Πως θα πρασινίσετε την κουζίνα σας σε 10 κινήσεις


Πολύς λόγος γίνεται για τις πράσινες συσκευές,την εξοικονόμηση ενέργειας,τις κλιματικές αλλαγές και διάφορα τέτοια ...μοντέρνα που έχουν γίνει μόδα.Πως μπορούμε όμως να πρασινίσουμε την κουζίνα μας;Παρα πολύ απλά.Απλώς όπως λένε οι ειδικοί θα πρέπει όλοι στην οικογένεια να κάνουν τα ίδια πράγματα.Σαν να βρισκόταν όλη
 η οικογένεια σε δίαιτα.Οπως τότε όλοι θα έκαναν δίαιτα έτσι και τώρα όλοι θα πρέπει να "συγχρονιστούν" στις ίδιες κινήσεις.


ΚΙΝΗΣΗ 1

Μια φορά την εβδομάδα όλη η οικογένεια να τρώει χορτοφαγικά.Η μόνη συσκευή που θα χρησιμοποιείται να είναι το ψυγείο...άντε και ένας αποχυμωτής.Σύμφωνα με ειδικούς στο τέλος της χρονιάς υπάρχει οικονομία στο λογαριασμό,και θετικό πρόσημο για την υγεία των μελών.

ΚΙΝΗΣΗ 2

Η χρήση του ψυγείου να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο.Δηλαδή ας είμαστε περισσότερο οργανωμένοι όταν θέλουμε να πάρουμε κάτι και όχι κάθε λίγο να ανοίγουμε την πόρτα και να την κρατάμε ...με τις ώρες ανοικτή.Αυτό το λένε και οι κατασκευαστές...αλλά ποιός τους διαβάζει.

ΚΙΝΗΣΗ 3

Ας προσπαθούμε να αγοράζουμε προιόντα απο τις λαικές και όχι απο τα καταστήματα.Ο λόγος είναι πως σε μια λαική οι παραγωγοί θα είναι απο μικρές αποστάσεις ενω τα προιόντα που πωλούνται στα καταστήματα μπορεί να έχουν διανύσει εκατοντάδες η και χιλιάδες χιλιόμετρα για να φθάσουν στο πιάτο μας.Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την θρεπτική αξία των προιόντων σε δεύτερη φάση.

ΚΙΝΗΣΗ 4

Αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα ας αγοράσουμε τις καλύτερες ενεργειακά συσκευές.Τα χρήματα είναι βέβαιον πως θα μας...επιστραφούν απο την μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.Κοιτάμε κατανάλωση και όχι...προσφορές.

ΚΙΝΗΣΗ 5

Μπορούμε πάλι κάποια η κάποιες ημέρες της εβδομάδος να χρησιμοποιούμε ατμομάγειρα αντι για την κουζίνα.Και μικρότερη κατανάλωση και πιο υγειινό φαγητό.

ΚΙΝΗΣΗ 6

Τα ψυγεία πρέπει να είναι μακριά από το ηλιακό φως και τιις πηγές θερμότητας, όπως φούρνοι κλπ.Οσο πιο ζεστό είναι το περιβάλλον, τόσο πιο δύσκολα το ψυγειο θα δουλέψει και επιπλέον θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια.

ΚΙΝΗΣΗ 7

Και πάλι τα ψυγεία ας έχουν μια...ανάσα δεξιά-αριστερά και πίσω για να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας και να έχει καλύτερη απόδοση.Ακόμη ας είναι καθαρά απο σκόνες και τρίχες κατοικιδίων ειδικά στο πίσω τμήμα.

ΚΙΝΗΣΗ 8

Στο πλυντήριο των πιάτων καλό θα είναι το σερβίτσιο να το ξεπλένουμε καλά πριν το βάλουμε και να μην αφήνουμε τροφές.

ΚΙΝΗΣΗ 9

Καλό θα είναι στην κουζίνα να χρησιμοποιήσουμε και δεύτερο αν όχι τρίτο κουβά που θα μπορούμε να έχουμε σε μια βεράντα για να ανακυκλώνουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε.

ΚΙΝΗΣΗ 10

Για τους μερακλήδες η ψησταριά αερίου είναι πιο φιλική απο την...καρβουνιά της κλασικής ψησταριάς.Κάνει καλό και στην υγεία μας αλλά και στο περιβάλλον.

Υπάρχουν πάρα πολλές συμβουλές που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αλλά και με αυτές τις δέκα βοηθάμε στην πράξη τον εαυτό μας και το περιβάλλον.

syskeves





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου