ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Παζαρόπουλος: Διακοπή της συνεργασίας με Kosmocar


του Χρήστου Κίτσιου

Σοκ στην αγορά προκαλεί η απόφαση της Kosmocar να διακόψει από σήμερα την συνεργασία της με την ΣΚ Παζαρόπουλος Εμπορία Αυτοκινήτων ΑΕ καθώς έρχεται σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης στην
αγορά και οξύτατων προβλημάτων ρευστότητας για τον όμιλο Παζαρόπουλο.

Η διακοπή της συνεργασίας έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της Kosmocar αποκλειστικού εισαγωγέα αυτοκινήτων Volkswagen και Audi με την οποία ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι από 1/7/2010 διακόπτεται η συνεργασία της με την ΣΚ Παζαρόπουλος Εμπορία Αυτοκινήτων.

Η Kosmocar αποτελούσε βασικό προμηθευτή του ομίλου Παζαρόπουλου, και ανέλαβε να καλύψει τους πελάτες του ομίλου που είχαν παραγγείλει Volkswagen και Audi δίνοντας προκαταβολές όταν πριν από μερικούς μήνες ξέσπασε το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας στον όμιλο Παζαρόπουλο.

Η Παζαρόπουλος τους τελευταίους μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υπέρογκες υποχρεώσεις του προχώρησε σε κλείσιμο εκθέσεων σε Θεσσαλονίκη (έκθεση WW και Audi), Κηφισιά ( Fiat 500), καθώς και τα συνεργεία Seat και Skoda. Ταυτόχρονα η εταιρεία που διατηρεί ο όμιλος για πωλήσεις σκαφών έχει αναρτήσει πωλητήρια σε δύο σκάφη.

Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου ξεπερνούν σύμφωνα με πληροφορίες τα 50 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 38 εκατ. ευρώ σε τράπεζες. Μέρος των δανείων είναι sale and lease back οπότε καλύπτεται από τα ακίνητα ενώ υπάρχει υποθήκη και επί του σπιτιού του επιχειρηματία.

euro2day


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου