ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΥΠΕΡ-πληθώρα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ


Με 13.500 οδοντιάτρους είμαστε πρώτοι στις χώρες της Ευρώπης

Γνωστές οι πληροφορίες ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια υπερπληθώρα στους ασκούντες το επάγγελμα του οδοντιάτρου, αλλά τα στοιχεία που φέρνουμε σήμερα στο φως κάνουν το … τοπίο να μοιάζει πολύ
 άσχημο. Στον παρακάτω χάρτη που βλέπετε υπάρχουν σε αντιστοιχία ο αριθμός των οδοντιάτρων σε κάθε χώρα της Ευρώπης ανά 100.000 κατοίκους. Η Ελλάδα, με 13.500 οδοντιάτρους κατέχει το ρεκόρ ! Χαμηλά ποσοστά στην Πορτογαλία και στην Αγγλία, που ως γνωστόν πηγαίνουν αρκετοί “οδοντιατρικοί μετανάστες” για να εργαστούν.

Η πηγή των πληροφοριών είναι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT) και ο χάρτης με τις αντίστοιχες τιμές είναι πλήρως κατατοπιστικός !



Υψηλά ποσοστά οδοντιάτρων εμφανίζουν επίσης και η Κύπρος που βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες, όπως και η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία.


Η Ελλάδα πρώτη στην λίστα των χωρών της Ευρώπης, ανάλογα με το ποσοστό των ατόμων που εργάζονται ως οδοντίατροι. Το 0,13% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι οδοντίατροι, (14.126 στον αριθμό) σε σύγκριση με τον μέσο όρο για τις χώρες της Ευρώπης που είναι 0,07%. Σχεδόν διπλάσιο δηλαδή το ποσοστό για την Ελλάδα, που μην ξεχνάμε πως είναι πρώτη στην Ευρώπη (δείτε το σχετικό δημοσίευμα) και δεύτερη στον κόσμο (δείτε το σχετικό δημοσίευμα) (μετά τις ΗΠΑ) σε υπερπληθώρα οδοντιάτρων.

Στην λίστα των χωρών της Ευρώπης ακολουθεί το Λιχτενστάιν με 0,12% και τρίτη η Βουλγαρία με 0,10%.

Στην καλύτερη αναλογία βρίσκεται η Μάλτα με 0,03% και ακολουθούν η Ιρλανδία και η Ουγγαρία (0,05%).

dentnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου