ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας....


Αϋπνία

Η αϋπνία οφείλεται κυρίως  σε ψυχολογικούς παράγοντας, όπως το έντονο στρες ή η συναισθηματική φόρτιση + το άγχος που προκαλούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην
 καθημερινότητα.

 Αντιμετώπιση

Μπορεί να αντιμετωπιστεί με ζεστό γάλα. Είναι ότι καλύτερο, επειδή –εκτός από το ασβέστιο- περιέχει ένα βασικό αμινοξύ, την τριπτοφάνη, την οποία χρησιμοποιεί το σώμα μας για να παράγει την ουσία σεροτονίνη, έναν από τους κύριους «αγγελιοφόρους» του εγκεφάλου που ελέγχουν τον ύπνο.

Πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της αϋπνίας είναι επίσης τα αφεψήματα χαμομηλιού ή τίλιου. Το χαμομήλι όπως + το τίλιο, λειτουργούν ως ήπια κατασταλτικά + χαλαρωτικά για το νευρικό σύστημα.

Μια ακόμα ωφέλιμη συνταγή είναι να πίνετε πριν από τον βραδινό ύπνο το ζωμό από μερικά φύλλα μαρουλιού, που θα βράσετε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο νερό. Σε αυτη την μορφή το μαρούλι αποτελεί ένα άριστο υπνωτικό ρόφημα.

Βήχας

Ο βήχας συνήθως εκδηλώνεται έπειτα από κάποιο κρυολόγημα + μπορεί να διαρκέσει για αρκετό διάστημα.

 Αντιμετώπιση

Το ζεστό γάλα με μέλι είναι μια παλιά αποτελεσματική συνταγή που καταπραϋνει τον βήχα + ανακουφίζει τον πόνο στον λαιμό.

Μπορείτε επίσης να βράσετε ένα ολόκληρο λεμόνι σε λίγο νερό σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια κόβετε το λεμόνι στα δύο + το στύβετε. Τοποθετείτε το χυμό σε ένα μεγάλο ποτήρι + προσθέτετε ένα φλυτζάνι μέλι. Ανακατεύετε καλά + πίνετε το σιρόπι σε 2-3 δόσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Για να το διατηρήσετε αφήστε το σκεπασμένο έξω από το ψυγείο.

Hangover

Εκδηλώνεται συχνά μετά από καταναλωσή μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, κυρίως με έντονο πονοκέφαλο, ζαλάδες + ναυτία.

 Αντιμετώπιση

Αποφύγετε τα βαριά φαγητά + προτιμήστε κάτι ελαφρύ. Ιδιαίτερος ανακουφιστικός για το ταλαιπωρημένο στομάχι είναι ο ζωμός κότας με λαχανικά. Ζεσταίνετε μισό λίτρο ζωμό κοτόπουλου με λίγο σέλινο. Τσιγαρίζετε 2 ψιλοκομένα κρεμμύδια + τα ανακατεύετε όλα μαζί. Προσθέτετε ένα φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη + τα αφήνετε να βράσουν λίγη ώρα.

Διαφορετικά αν στην κατάσταση που βρίσκετε όλα αυτά φαίνονται πολύπλοκα (που είναι πολύ φυσικό!), πιείτε απλά ένα ποτήρι κρύο γάλα στο οποίο θα ανακατέψετε 5 κουταλάκια κέτσαπ + λίγο καυτό ταμπάσκο.

Μελανιές

Οι μελανίες προέρχονται από κάποιο χτύπημα + οφείλουν το έντονο χρώμα τους στο απότομο σπάσιμο μικρών αγγειών κάτω από το δέρμα.

 Αντιμετώπιση

Οι κομπρέσες ορισμένων φυτών μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Για να υποχωρήσει λοιπόν, γρηγορότερα η μελανιά, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω της επιθέματα από κοπανισμένα φύλλα σέλινου, μαίντανού, λάχανου + τριμμένης ωμής πατάτας. Τα λαχανικά αυτά μεταξύ άλλων, έχουν επουλωτικές + αναλγητικές ιδιότητες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου