ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Μια έκθεση για τον «άρτο ημών τον επιούσιο»


Εκθέματα που σχετίζονται με τον άρτο, μυλόπετρες και άλλα αντικείμενα που συνδέονται με την έννοια του ψωμιού εκτίθενται υπό τον τίτλο «ψωμί, ψωμί πολυτελείας, ψωμί υποτελείας», στη Γκαλερί του Πεδίου του Άρεως «Mars Field Gallery» από τις 24 Ιουνίου.

Αυθεντικά εκθέματα κεντημένου άρτου, μυλόπετρες, ασπρόμαυρες
 φωτογραφίες τυπωμένες στο χέρι, ένα φιλμάκι για τη Λαυρεωτική και τα μεταλλεία της, μια ζωγραφιστή εικασία για ένα αρτογραμμάτιο της εποχής του παγκοσμίου σχεδίου σωτηρίας αποτελούν, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο της έκθεσης.

Για τη συγκεκριμένη έκθεση συνεργάστηκε με τη Mars Field Gallery, το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, το οποίο ιδρύθηκε το 2002 και διαθέτει μια ξεχωριστή δομή, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου.

Στη συλλογή του το Μουσείο Άρτου περιλαμβάνει περισσότερα από 520 εκθέματα κεντημένου άρτου και 2500 σχέδια από όλη την Ελλάδα, καθώς και 22 ψωμιά-εκθέματα από χώρες του εξωτερικού.

«Οι δρόμοι του ψωμιού» είναι το νέο εγχείρημα του Μουσείου, σχεδιασμένο στα πρότυπα των αναγνωρισμένων από την Ουνέσκο παγκόσμιων πολιτιστικών διαδρομών και συμβάλλει με την προσφορά εκθεμάτων στην πραγματοποίηση της έκθεσης της Mars Field Gallery.

Στην έκθεση «ψωμί, ψωμί πολυτελείας, ψωμί υποτελείας» συμμετέχουν επτά καλλιτέχνες, το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και η Eurocrisis.eu με ένα ντοκιμαντέρ και ιστορικές φωτογραφίες.

Πληροφορίες: Mars Field Gallery, Θερειανού 11 & Μουστοξύδη 1, Πεδίον Άρεως, Αθήνα, 211 0149543, www.mfg.eurocrisis.eu , www.ilmb.gr .

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου