ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Roman VS Δάκη


Mε χρυσό υποστηρικτή της, την UBS AG και φέτος, η 41η 'Art Basel', μεγαλύτερη έκθεση διεθνώς, κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο-συλλέκτες και εμπόρους έργων τέχνης από όλο τον κόσμο.

Στη Βασιλεία της Ελβετίας βρίσκονται αυτές τις μέρες και
οι μεγιστάνες-επενδυτές του κλάδου όπως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Roman Abramovic, ο Δάκης Ιωάννου, o Δημήτρης Δασκαλόπουλος , οι Αμερικανοί συλλέκτες Howard Rachofsky, Peter Brant και Irving Blum, και φυσικά όπως πάντα, σε κάθε μεγάλη art fair o Βρετανός σχεδιαστής κοσμημάτων Laurence Graff.

Και Έλληνες έμποροι που ειδικεύονται στον τομέα της Σύγχρονης Τέχνης βρίσκονται στη Βασιλεία με σκοπό να κυνηγήσουν ευκαιρίες αλλά και να πιάσουν το στίγμα της αγοράς.

"Δεν έχουν πέσει οι τιμές"

"Πιο δυνατοί αγοραστές δείχνουν να είναι οι Ασιάτες και οι Ρώσοι, ενώ παρατηρείται και νέο αίμα συλλεκτών, που ήρθε για πρώτη φορά να δει και να αγοράσει έργα σύγχρονα τέχνης", είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με το "a", ξένος dealer.

Στην έκθεση συμμετέχουν 303 γκαλερί από 36 χώρες ενώ παρουσιάζονται έργα από 2.500 καλλιτέχνες.

"Δεν έχουν πέσει οι τιμές" εκτιμά Ελληνας συλλέκτης σύγχρονης τέχνης.

Ενα γλυπτό του Picasso με τιμή πώλησης 15 εκατ. δολάρια και ένα γλυπτό της Louise Bourgeois με τιμή 650.000 δολάρια βρίσκονται στο επίκεντρο των αγορών.

Της Λητώς Μησιακούλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου