ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Φρούτα με ντιπ σοκολάτας


Υλικά

180 ml γάλα πλήρες

130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτ. σούπας
 μέλι ( θυμαρίσιο )

350 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

φρούτα της αρεσκείας μας (π.χ. μπανάνα, ανανάς, φράουλες), κομμένα σε λεπτές φέτες

Πράξη

Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 170° C. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος + το μέλι + βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ + μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, το ρίχνουμε στην κουβερτούρα + ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Το αδειάζουμε σε ατομικά μπολ. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι + από κάτω βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε στη σχάρα τα κομμένα φρούτα + τα ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά ίσα να «αρπάξουν» + να καραμελώσουν κάπως. Σερβίρουμε τα φρούτα σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού για να παίρνει ο καθένας + να βουτάει στο μπολάκι του με το σοκολατένιο ντιπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου