ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το νέο κέντρο ποδοσφαίρου της Nike στο Σοβέτο


Ένα νέο κέντρο ποδοσφαίρου στο Σοβέτο θα παρέχει ποιοτική προπόνηση και καθοδήγηση, καθώς και ενημέρωση-εξετάσεις σχετικά με τον ιό HIV/AIDS

Ο ποδοσφαιριστής Alexandre Pato και ο πρώην διεθνής παίκτης της Εθνικής Ομάδας της Νοτίου Αφρικής Shaun Bartlett ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους με τη NIKE Inc., τη μεγαλύτερη εταιρεία ποδοσφαιρικών ειδών στον κόσμο, για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του νέου
 προπονητικού κέντρου ποδοσφαίρου στο Σοβέτο της Νοτίου Αφρικής. Το κέντρο θα δίνει σε 20.000 νεαρούς ποδοσφαιριστές κάθε χρόνο την ευκαιρία να αναπτύξουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο, αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση σε επιμορφωτικές πληροφορίες για τον ιό HIV/AIDS μέσω ποδοσφαιρικών προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων επιβίωσης.

"Η Nike κατανοούσε ανέκαθεν τη δύναμη του αθλητισμού ως πηγή έμπνευσης η οποία μπορεί να επιφέρει την αλλαγή και να κάνει τη διαφορά στη ζωή του κόσμου," είπε ο Mark Parker, Πρόεδρος και ΠΔΣ της NIKE Inc. "Το Προπονητικό Κέντρο Ποδοσφαίρου θα δημιουργήσει μια μακροχρόνια κληρονομιά για την κοινωνία του Σοβέτο και θα δώσει έμπνευση στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών παρέχοντας ποιοτικά εργαστήρια ποδοσφαιρικής προπόνησης σε συνδυασμό με προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων επιβίωσης ώστε να προσφέρει στους νέους τις γνώσεις που απαιτούνται για να ζήσουν απαλλαγμένοι από τον ιό HIV."

Υπουργοί της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής, μαζί με κορυφαία μέλη της κοινότητας και του επιχειρηματικού χώρου και επαγγελματίες αθλητές παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του Προπονητικού Κέντρου Ποδοσφαίρου δηλώνοντας την υποστήριξή τους.

"Η Πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ ανέκαθεν έλεγε ότι η κυβέρνηση, εργαζόμενη μόνη της και χωρίς συνεργασία με άλλους φορείς, δεν θα μπορέσει να επιλύσει αποτελεσματικά τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Για να επιτύχουμε, χρειαζόμαστε μια συνεργασία μεταξύ όλων των επιπέδων διοίκησης και αυτοδιοίκησης, των δημόσιων κοινωνικών οργανώσεων, των επιχειρήσεων αλλά και των ίδιων των κοινοτήτων," είπε ο Amos Masondo, Σύμβουλος του Δημάρχου του Γιοχάνεσμπουργκ.

"Η Πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ είναι υπερήφανη που συμμετείχε στη δημιουργία αυτού του διεθνούς επιπέδου Προπονητικού Κέντρου Ποδοσφαίρου. Το Κέντρο θα φέρει κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους μέσω των κοινωνικών ποδοσφαιρικών προγραμμάτων και θα δώσει έμπνευση σε χιλιάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές που φιλοδοξούν να αγωνιστούν για τη χώρα τους," δήλωσε.

Ο πρώην παίκτης της Εθνικής Ομάδας της Νοτίου Αφρικής Shaun Bartlett προσέθεσε: "Η δύναμη που θα ασκήσει αυτό το πρόγραμμα προπόνησης ποδοσφαίρου στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές της Νοτίου Αφρικής δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Θα βοηθήσει τους παίκτες να αναπτύξουν την τεχνική τους και να γίνουν πιο πειθαρχημένοι μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Ο τελικός μας στόχος είναι να δούμε τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να επιτυγχάνουν σε κάθε επίπεδο του αθλήματος."

Το κέντρο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της δέσμευσης της Nike προς τις κοινωνίες της Νοτίου Αφρικής, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια. Αποτελεί επίσης συνέχεια της πρόσφατης συνεργασίας της Nike με την οργάνωση (RED) με σκοπό την αξιοποίηση του αθλητισμού στον αγώνα ενάντια στον ιό HIV/AIDS, μέσω της εκστρατείας "Lace Up, Save Lives". Όταν κάποιος αγοράσει ένα ζευγάρι κορδόνια (NIKE)RED, η Nike συνεισφέρει χρηματικά για την υποστήριξη προγραμμάτων που προσφέρουν επιμόρφωση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις χώρες της Αφρικής όπου υπάρχει ανάγκη και εκμεταλλεύονται τη δύναμη του αθλητισμού για να προτρέψουν τους νέους σε ολόκληρο τον κόσμο να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του AIDS.

Η πρώτη ομάδα αποδεκτών της επιχορήγησης (NIKE)RED, οι οποίοι θα λάβουν κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν τους πρώτους έξι μήνες υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, ανακοινώθηκαν σήμερα στο Προπονητικό Κέντρο Ποδοσφαίρου. 26 κοινωνικά ποδοσφαιρικά προγράμματα σε 16 Αφρικανικές χώρες θα μοιραστούν το ποσό των 450.000 δολ. με τη μορφή επιχορηγήσεων για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους που έχουν σκοπό την επιμόρφωση των νέων σχετικά με την πρόληψη του HIV/AIDS μέσα από το πρίσμα του αθλητισμού.

"Ο ιός HIV/AIDS συνεχίζει να αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την υγεία στη Νότιο Αφρική και εμείς εκτιμούμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι συνεργασίες δημόσιου / ιδιωτικού τομέα στον αγώνα κατά της ασθένειας," είπε ο Δρ. Aaron Motsoaledi, Υπουργός Υγείας της Νοτίου Αφρικής. "Η προσέγγιση της Nike, η οποία συνδυάζει το ποδόσφαιρο, την επιμόρφωση και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποτελεί ισχυρό παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αθλητισμός σαν καταλύτης, δίνοντας στους νέους τη δυνατότητα να λαμβάνουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις και, όπως ελπίζουμε, να ζουν τη ζωή τους απαλλαγμένοι από τον ιό HIV."

Η Nike έχει επενδύσει εδώ και πολλά χρόνια σε προγράμματα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού HIV/AIDS στην Αφρική αλλά και διεθνώς και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους υφιστάμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με σκοπό τη χρήση του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού σαν εργαλείο ανάπτυξης ολόκληρης της κοινωνίας.

Σχετικά με τη Nike

Η NIKE, Inc. έχει την έδρα της κοντά στο Beaverton του Oregon και είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία σχεδίασης, πώλησης και διανομής αυθεντικών αθλητικών υποδημάτων, ενδυμάτων, εξοπλισμού και αξεσουάρ για μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και δραστηριοτήτων ενίσχυσης της φυσικής κατάστασης. Οι εξ' ολοκλήρου υπαγόμενες στη Nike θυγατρικές εταιρείες περιλαμβάνουν την Cole Haan, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ και παλτά πολυτελείας, την Converse Inc., η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει αθλητικά υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ, την Hurley International LLC, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ για αθλήματα δράσης και νέους, καθώς και την Umbro Ltd, κορυφαία εταιρεία ποδοσφαιρικού εξοπλισμού με έδρα το Ην. Βασίλειο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.nikebiz.com/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία της Nike με την οργάνωση (RED) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σχετικά με την οργάνωση (RED) και το σήμα (PRODUCT)RED

Ο κύριος στόχος της οργάνωσης (RED) είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για την αύξηση της ενημερότητας και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Global Fund, με σκοπό την εξάλειψη της νόσου AIDS στην Αφρική. Οι εταιρείες των οποίων τα προϊόντα φέρουν το σήμα (PRODUCT)RED συνεισφέρουν στο Global Fund ένα σημαντικό τμήμα των εσόδων ή των κερδών τους από την πώληση των εν λόγω προϊόντων, βοηθώντας τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά του ιού HIV/AIDS στην Αφρική, τα οποία περιλαμβάνουν παρεμβάσεις που απευθύνονται σε γυναίκες και παιδιά. Επί του παρόντος, οι συνεργαζόμενες εταιρείες είναι οι εξής: American Express (μόνο στο Ην. Βασίλειο), Apple, Bugaboo, Converse, Gap, Emporio Armani, FLOWE(RED) (μόνο στο Ην. Βασίλειο), Hallmark (μόνο στις ΗΠΑ), Dell, Nike, Penguin και Starbucks. Από την ίδρυσή της, την άνοιξη του 2006, έως σήμερα, η οργάνωση (RED) έχει συγκεντρώσει και χορηγήσει στο Global Fund 150 εκ. Δολάρια ΗΠΑ. Τα κεφάλαια που συγκεντρώνει η οργάνωση (RED) χρησιμοποιούνται ενεργά στη Γκάνα, στο Λεσότο, στη Ρουάντα, στη Νότιο Αφρική, στη Σουαζιλάνδη και στη Ζάμπια και υποστηρίζουν προγράμματα που καλύπτουν ήδη περισσότερα από 5 εκατομμύρια άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα JOIN RED.

men24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου