ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

"Μουντές" προβλέψεις από Moody’s


Κατά τέσσερις βαθμίδες υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τέσσερις βαθμίδες προέβη τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία εκείνων που
 θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αποπληρώσουν το δημόσιο χρέος.

Η Moody’s αξιολόγησε την ελληνική οικονομία με Βa1 απο Α3 που ήταν η προηγούμενη αξιολόγηση.

Παρά το γεγονός ότι ο οίκος αναγνωρίζει πως το πακέτο διάσωσης περιορίζει τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και ενθαρρύνει την εφαρμογή ενός προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών ωστόσο προσθέτει οτι ο μακροοικονομικός κίνδυνος και το ρίσκο στην εφαρμογή του προγράμματος είναι σημαντικά.

Η βαθμολογία Ba1 αντικατοπτρίζει "τους κινδύνους που συνδέονται με το σχέδιο διάσωσης που τέθηκε σε εφαρμογή από τις χώρες της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", εξηγεί ο οίκος σε ανακοίνωση του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου η Moody's είχε υποβαθμίσει κατά μία βαθμίδα, από Α2 σε Α3, την αξιολόγηση των ελληνικών ομολόγων προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρούσε εντός των επομένων μηνών και σε νέα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαψεύδει εκ νέου τη φημολογία ότι υπάρχει σχέδιο παροχής οικονομικής βοηθείας στην Ισπανία

Όπως αναγνώρισε πάντως ο υπουργός Οικονομικών της χώρας της Ιβηρικής Καρλος Οκάνα υπάρχει πρόβλημα με την ρευστότητα ορισμένων ισπανικών τραπεζών, ωστόσο η Μαδρίτη δεν συζητά για μια ελληνικού τύπου διάσωση.

Όπως ανακοινώθηκε, επτά ταμιευτήρια στη χώρα βρίσκονται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις με στόχο τη συνένωσή τους.

skai




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου