ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

H Σαβίνα Γιαννάτου σε μια τζαζ συνομιλία


Σαβίνα Γιαννάτου συναντά στη σκηνή την πιανίστα και ερμηνεύτρια Ευγενία Καρλαύτη, σε έναν μουσικό διάλογο δύο φωνών και διαφορετικών μουσικών ειδών, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στον κήπο Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα.

Η Σαββίνα Γιαννάτου και
η Ευγενία Καρλαύτη συνδιαλέγονται με διαχρονικά τζαζ και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου και με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Λέοναρντ Κοέν, της Τζόνι Μίτσελ αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι.

Το εύρος του ρεπερτορίου και η έντονη ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου αναπτύσσονται μοναδικά πάνω στις ευρηματικές μουσικές διασκευές της Ευγενίας Καρλαύτη. Τζαζ συγχορδίες αναμειγνύονται με τραγούδια της Καραϊβικής ή της Κάτω Ιταλίας αλλά και σπουδαίων διεθνών δημιουργών.

Ταυτόχρονα η προσωπική τζαζ ερμηνεία της Ευγενίας Καρλαύτη μεταφέρει το κοινό στην Αμερική του ΄50 με έναν σύγχρονο και ατμοσφαιρικό τρόπο.

Ένα διαφορετικό ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο περιμένει τους επισκέπτες του κήπου του Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, με τραγούδια-ορόσημα ως υλικό αυτής της μουσικής συνομιλίας που παραμένει ανοιχτή στον αυτοσχεδιασμό.

Πληροφορίες: Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Διογένους 1, Αέρηδες, Πλάκα, 210 3254129, στις 8.30 μ.μ. Εισιτήρια 15 ευρώ.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου