ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Καμπανάκι για αύξηση κρουσμάτων ιλαράς


Φόβους για αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα εκφράζουν οι επιδημιολόγοι, καθώς από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί 97 κρούσματα στη χώρα μας, δέκα από τα οποία στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η ανησυχία των ειδικών εντείνεται μετά
 τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) που δείχνουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί και στη χώρα μας κρούσματα που σχετίζονται με τη μεγάλη επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλγαρία, με 20.176 κρούσματα το τελευταίο 6μηνο, και αφορούν κυρίως μετακινούμενους πληθυσμούς αθιγγάνων.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2010 εμφανίστηκαν συνολικά 97 κρούσματα ιλαράς. Τα 64 κρούσματα είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα, τα 20 κρούσματα είναι πιθανά (κρούσματα με συμβατή κλινική εικόνα και επιδημιολογική σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα) και τα 13 κρούσματα είναι ενδεχόμενα (δηλαδή κρούσματα μόνο με συμβατή κλινική εικόνα).

Τα περισσότερα κρούσματα (30) καταγράφηκαν στο νομό Ηλείας και ακολουθούν ο νομός Ηρακλείου και Αττικής (13 περιστατικά σε κάθε νομό). Στη Θεσσαλονίκη και στον Έβρο δηλώθηκαν συνολικά 10 κρούσματα ιλαράς, στη Χαλκιδική, στη Ροδόπη και στην Πιερία από 2 κρούσματα και στην Πέλλα ένα.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου