ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Υποψίες BBC για στημένο ματς της Νιγηρίας στο Μουντιάλ


Ρεπορτάζ του BBC κάνει λόγο για πιθανό στημένο παιχνίδι της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, αφήνοντας έντονα υπονοούμενα για τη νίκη της Εθνικής μας με 2-1.

Όπως τονίζεται, η FIFA είχε
ειδοποιηθεί από έναν ειδικό ερευνητή της UEFA ότι υπήρξαν παράξενοι στοιχηματισμοί σε παιχνίδι της αφρικανικής ομάδας.

Μάλιστα, στην τρίτη παράγραφο του δημοσιεύματος που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της βρετανικής ραδιοτηλεόρασης υποστηρίζεται, πως η Νιγηρία αποκλείστηκε χάνοντας από την Ελλάδα. Διαπίστωση τελείως ψευδή, αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή οι «αετοί» προκρίνονταν, αρκεί η Εθνική μας να ηττόταν από την Αργεντινή και εκείνοι να κέρδιζαν ακόμα και με έναν γκολ τη Νότια Κορέα.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει αναφέροντας, ότι η Νιγηρία ήταν φαβορί για να κερδίσει του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά παρόλα αυτά γνώρισε την ήττα, αν και προηγήθηκε. Στην όλη εξέλιξη της αναμέτρησης γίνεται εκτενής αναφορά.

Επιπλέον, υπάρχει δήλωση Γερμανού δημοσιογράφου εν ονόματι Κρίστιαν Μπέργκμαν, ο οποίος ισχυρίζεται, πως τη νύχτα πριν το πρώτο παιχνίδι της Νιγηρίας άνθρωπος της UEFA του αποκάλυψε ότι παίκτες της ομάδας συμμετέχουν σε κάποιο είδος στησιμάτων.

Η FIFA δεν αρνείται ότι ειδοποιήθηκε, όμως απαντάει λέγοντας πως δεν παρατήρησε τίποτα ύποπτο σε κανένα παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ρεπορτάζ προβλήθηκε αρχικά στο ερευνητικό δελτίο του BBC, Newsnight.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου