ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Κύμα λουκέτων προβλέπουν οι επιχειρήσεις


Για αλυσιδωτές επιπτώσεις που ξεκινούν από αδυναμία πληρωμών προς τους προμηθευτές και δύναται να φθάσουν μέχρι την πιθανή χρεοκοπία επιχειρήσεων, προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, συνεπεία της κυβερνητικής απόφασης για νέο
 «πάγωμα» στην επιστροφή του ΦΠΑ, την οποία και χαρακτηρίζει έμμεση στάση πληρωμών.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο για την επιχειρηματική κοινότητα αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο για επιχειρήσεις του βορειοελλαδικού τόξου, σύμφωνα με σχετική έρευνα που παρουσίασε τον Μάρτιο του 2010, οι οφειλές του Δημοσίου ξεπερνούσαν τα 300 εκατ. ευρώ, με μέσο χρόνο οφειλής μεταξύ 12 έως και 20 μήνες.

«Ειδικά το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ, σε συνδυασμό με τα αυστηρά κριτήρια πίστωσης που θέτουν οι τράπεζες, έχει επιτείνει το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται πλέον σε πλήρη απόγνωση», επισημαίνεται σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου προς τον υπουργό Οικονομικών και ζητείται να σταματήσει άμεσα η ομηρία των επιχειρήσεων.

Στο κείμενο προστίθεται δε, ότι και άλλοι επιχειρηματικοί φορείς καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη άμεσης τόνωσης της αγοράς και προτείνεται συμψηφισμός των οφειλών του ελληνικού δημοσίου, με οφειλές των επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου