ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Αντιπαράθεση της εφημερίδας "Ρεπούμπλικα" με τον Μπερλουσκόνι για τη φοροδιαφυγή


Το 8,9% άγγιξε η ανεργία στην Ιταλία τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής "Ιστατ". Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2001 μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τους
 νέους ηλικίας 15 με 29 ετών, ένας στους τρεις είναι άνεργος.

Σε σχέση, δε, με τον Απρίλιο του 2009, οι μη έχοντες εργασία στη χώρα αυξήθηκαν κατά 307.000.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Βιομηχάνων, Έμα Μαρτσεγκάλια, σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία, τόνισε ότι "η σταδιακή άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής, μας κάνει να ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει να υπάρξει και θετική επίπτωση στην απασχόληση, ότι ζήσαμε, δηλαδή, την κρισιμότερη φάση, και σιγά-σιγά, θα αρχίσει η ανάκαμψη".

Σχετικά με την ανεργία των νέων, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα, υπογραμμίζει ότι "πρόκειται για ενδημικό φαινόμενο, που οφείλεται στην κακή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος και σε άστοχες κοινωνικές πολιτικές, που προσφέρουν περισσότερα στους πατεράδες και λιγότερα στα παιδιά τους".

Αναφερόμενος στη στρατηγική της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι κατά της φοροδιαφυγής, ο υποδιευθυντής της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα", Μάσιμο Τζανίνι, κατηγόρησε τον "Καβαλιέρε" για ασυνέπεια.

Παρεμβαίνοντας, χθες βράδυ, σε εκπομπή του "Ράι Τρε", ο κ. Τζανίνι, υπογράμμισε ότι "τώρα ο Μπερλουσκόνι υπόσχεται ότι θα κυνηγήσει με αποφασιστικότητα τους φοροφυγάδες, αλλά το 2004 είχε δηλώσει ότι όταν το κράτος σού ζητά πάνω από το ένα τρίτο των κερδών σου, προσπαθείς να βρεις παρακαμπτήριες μεθόδους -ακόμη και φοροδιαφυγής - που να συνάδουν με το βαθύτερο, προσωπικό σου αίσθημα δικαιοσύνης και ηθικότητας".

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει απευθείας, τηλεφωνώντας στην εκπομπή του τρίτου καναλιού της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

"Είμαι ο πρώτος και σημαντικότερος φορολογούμενος της χώρας. Από μέρους μου δεν υπήρξε καμία υποστήριξη της φοροδιαφυγής, όποιος το υποστηρίζει, ψεύδεται ασυστόλως", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις δημοσκοπήσεις, ο Μπερλουσκόνι αμφισβήτησε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα δημοτικότητας - όπως υποστήριζε η εκπομπή του "Ράι Τρε"- και επανέλαβε ότι "το 62% των Ιταλών τον εγκρίνει ως πρωθυπουργό και κάτι λιγότερο από το 50% στηρίζει με αποφασιστικότητα την κυβέρνησή του".

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου