ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

«Εφιάλτης» για τους τερματοφύλακες η μπάλα του Μουντιάλ


Αν μπορούσαν, σίγουρα θα την έσκαγαν και θα έπαιζαν με άλλη… Ο λόγος για την μπάλα του Μουντιάλ, τη γνωστή πλέον σε όλους Τζαμπουλάνι (στη γλώσσα των Ζουλού σημαίνει «να γιορτάζεις»), και τους τερματοφύλακες των
 32 εθνικών ομάδων, που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Τελείως στρογγυλή -η πρώτη στην ιστορία- και ελαφρύτερη απʼ ότι συνηθίζεται, έχει προκαλέσει ήδη τις αντιδράσεις των περισσοτέρων γκολκίπερ, οι οποίο εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια γιʼ αυτή, σημειώνουν σε άρθρο τους οι New York Times.

«Σαν μπάλα για παραλία» τη χαρακτηρίζει ο Ίκερ Κασίγιας. «Ντροπή» ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. «Τραγική» ο Ντέιβιντ Τζέιμς. «Πρέπει να υπολογίσεις ποια φάλτσα θα πάρει, αλλιώς δεν πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις εξυπνάδες μαζί της», τονίζει ο Τιμ Χάουαρντ.

Παρά τις φωνές, όμως, για τη FIFA η συγκεκριμένη μπάλα είναι αυτό που ακριβώς επιζητούσε. Οι άνθρωποί της ανησυχούν από τα στατιστικά που θέλουν σε κάθε Μουντιάλ τα γκολ να πέφτουν κατά μέσω όρο (5,4 το 1954, 2,3 το 2006) και ελπίζουν πως τώρα θα αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση.

Με το σκοράρισμα, λοιπόν, να είναι το ζητούμενο στο άθλημα, οι υπεύθυνοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήθελαν μια, η οποία θα ξεγελούσε όσο το δυνατό περισσότερο τους τερματοφύλακες και αυτό δημιούργησε.

Άλλωστε, αυτές δεν είναι καν οι πρώτες φωνές για μπάλα του Μουντιάλ. Οι πρώτες ξεκίνησαν το 2002 και σε κάθε διοργάνωση οι διαμαρτυρίες είναι όλο και περισσότερες. Λίγη σημασία, όμως έχουν.

«Τελευταία φορά που τσέκαρα, ήταν ακόμα στρογγυλή. Αν γίνει τετράγωνη, τότε θα αρχίσω να ανησυχώ», σημείωσε χαριτολογώντας ο Μπρους Αρίνα, προπονητής της εθνικής των ΗΠΑ.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου