ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι 20 καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού


1) Inception του Κρίστοφερ Νόλαν, με τους Λιονάρντο Ντι Κάπριο, Έλεν Πέιτζ και Σίλιαν Μέρφι (ημερομηνία εξόδου: 24 Αυγούστου): Ο σκηνοθέτης του «Memento» και του «Σκοτεινού Ιππότη» επιστρέφει με ένα θρίλερ που υπόσχεται πολλά! Ήδη, βλέποντας το τρέιλερ, δεν μπορείς παρά
 να περιμένεις την ταινία με τεράστια αδημονία! Πρωταγωνιστεί ένας άνθρωπος που μέσω εξειδικευμένης τεχνολογίας, μπορεί να μπαίνει στα μυαλά των ανθρώπων και να κλέβει τις ιδέες τους! Κάποια στιγμή, όμως, ένα όνειρο θα καταλήξει να γίνει για αυτόν εφιάλτης...

2) The Kings of Myconos του Πίτερ Ανδρικίδες, με τους Νικ Γιαννόπουλος, Ζέτα Μακρυπούλια και Δημήτρη Σταρόβα (ημερομηνία εξόδου: 3 Ιουνίου): Ελληνοαυστραλιανή συμπαραγωγή με πολλούς Αυστραλούς ελληνικής καταγωγής να πρωταγωνιστούν. Κωμωδία ανάλαφρη και καλοκαιρινή, που ποντάρει πολλά στην ομορφιά της Μυκόνου και θα ήθελε να τη διαφημίσει τουριστικά σε δύσκολες εποχές.

3) Ξέστρωτα κρεβάτια (Unmade Beds) του Αλέξις Ντος Σάντος, με τους Φερνάντο Τιέλβε και Ντέμπορα Φρανσουά (ημερομηνία εξόδου: 3 Ιουνίου): Νεανική ρομαντική κομεντί που εξελίσσεται στο Λονδίνο του 21ου αιώνα. Ταινία που έκανε πολύ θετική εντύπωση στο περασμένο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

4) Killers του Ρόμπερτ Λούκετιτς, με τους Άστον Κούτσερ, Κάθριν Χέιγκλ και Τομ Σέλεκ (ημερομηνία εξόδου: 10 Ιουνίου): Κωμωδία δράσης, με τους δύο πρωταγωνιστές να γνωρίζονται, να ερωτεύονται, να παντρεύονται τάχιστα και να μαθαίνουν ότι οι γείτονές τους στο νέο τους σπίτι είναι επαγγελματίες δολοφόνοι, τους οποίους κάποιοι πλήρωσαν για να τους σκοτώσουν! Η Χέιγκλ, κουκλάρα, έτσι;

5) The Back-up Plan του Άλαν Πουλ, με τους Τζένιφερ Λόπεζ, Άλεξ Ο' Λάφλιν και Μικαέλα Γουότκινς (ημερομηνία εξόδου: 10 Ιουνίου): Ρομαντική κομεντί με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που δεν τα πάει καλά στις ερωτικές της σχέσεις κι αποφασίζει να μείνει έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση και την μέρα που την κάνει γνωρίζει έναν άντρα τον οποίο κι ερωτεύεται. Και ναι, είναι η ταινία στην οποία κρατάει μικρό ρόλο και ο Μάνος Γαβράς!

6) The A-Team του Τζο Κάρναχαν, με τους Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζέσικα Μπιλ (ημερομηνία εξόδου: 10 Ιουνίου): Η διάσημη τηλεοπτική σειρά μεταφέρεται στον κινηματογράφο. Βετεράνοι του Πολέμου του Ιράκ προσπαθούν να «καθαρίσουν» το όνομά τους όταν κάποιοι τους παγιδεύουν. Το καστ είναι εντυπωσιακό και αναμένεται να δούμε... απίθανα πράγματα!

7) Serious Moonlight της Σέριλ Χάινς, με τους Μεγκ Ράιαν, Τίμοθι Χάτον και Τζάστιν Λονγκ (ημερομηνία εξόδου: 17 Ιουνίου): Μια πετυχημένη δικηγόρος κλείνει τον μουρντάρη σύζυγό της στην τουαλέτατην ίδια στιγμή που κλέφτες επιχειρούν διάρρηξη στο σπίτι τους. Το σενάριο της ταινίας το έγραψε η Έντριεν Σέλι που δολοφονήθηκε το 2006.

8) Toy Story 3 του Λι Άνκριτς, με τις φωνές των Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν και Μάικλ Κίτον (ημερομηνία εξόδου: 24 Ιουνίου): Τα παιχνίδια... ζωντανεύουν για τρίτη φορά και αυτήν τη φορά σε... 3D! Ο Γούντι, ο Μπαζ Λάιτγιαρ και τα άλλα... παιδιά, σε νέες περιπέτειες!

9) From Paris with Love του Πιέρ Μορέλ, με τους Τζον Τραβόλτα, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς και Κάσια Σμούτνιακ (ημερομηνία εξόδου: 24 Ιουνίου): Υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι βιώνει την περιπέτεια της ζωής του όταν αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν πράκτορα που προσπαθεί να σταματήσει μια τρομοκρατική επίθεση... Όλα τα λεφτά, το ξυρισμένο κεφάλι του Τραβόλτα σ' αυτήν την θορυβώδη περιπέτεια.

10) The Twilight Saga: Eclipse του Ντέιβιντ Σλέιντ, με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στίουαρτ και Τείλορ Λότνερ (ημερομηνία εξόδου: 30 Ιουνίου): Στο τέλος της προηγούμενης ταινίας, ο βρικόλακας Έντουαρντ είχε κάνει πρόταση γάμου στη θνητή Μπέλα, ενώ από την άλλη καιροφυλακτούσε ο λυκάνθρωπος Τζέικομπ. Τι θα γίνει στην τρίτη ταινία της σειράς; Νέα προσθήκη στο καστ, η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στο ρόλο της Βικτόρια. Αναμένεται να καταρριφθούν πολλά ρεκόρ με τη συγκεκριμένη ταινία.

11) Get Him to the Greek του Νίκολας Στόλερ, με τους Τζόνα Χιλ, Ράσελ Μπραντ καιΕλίζαμπεθ Μος (ημερομηνία εξόδου: 8 Ιουλίου): Το «Greek» του τίτλου παραπέμπει στο Greek Theater, διάσημο συναυλιακό χώρο του Λος Άντζελες. Υπάλληλος δισκογραφικής εταιρείας καλείται να μεταφέρει έναν διάσημο Βρετανό ροκ σταρ στο συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο. Περάσματα από την ταινία κάνουν οι Κριστίνα Αγκιλέρα, Κάτι Πέρι, Πινκ, Λαρς Ούλριχ, Ντι Σνάιντερ και άλλοι. Αναμένεται να γελάσουμε!

12) Knight and Day του Τζέιμς Μάνγκολντ, με τους Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ και Πίτερ Σάρσγκααρντ (ημερομηνία εξόδου: 8 Ιουλίου): Ο Κρουζ συναντά και πάλι την Ντίαζ 9 χρόνια μετά το «Vanilla Sky» σε μια χορταστική, όπως προβλέπεται, περιπέτεια, με μπόλικες δόσεις χιούμορ και το απαραίτητο ρομάντζο.

13) I Love you Phillip Morris των Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέγκουα, με τους Τζιμ Κάρεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Λέσλι Μαν (ημερομηνία εξόδου: 8 Ιουλίου): Ο Στίβεν Ράσελ είναι ένας ευτυχισμένος, παντρεμένος αστυνομικός. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα θα του αλλάξει τη ζωή. Θα διαπιστώσει ότι του αρέσουν οι άντρες. Και θα ερωτευθεί τον Φίλιπ Μόρις... Ο Τζιμ Κάρεϊ φιλάει τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ μεταξύ των άλλων σ' αυτήν την αλλιώτικη κωμωδία...

14) The Sorcerer's Apprentice του Τζον Τέρτλταουμπ, με τους Νίκολας Κέιτζ, Άλφρεντ Μολίνα και Μόνικα Μπελούτσι (ημερομηνία εξόδου: 15 Ιουλίου): Ένας συνετός μάγος στρατολογεί έναν συνηθισμένο άνθρωπο προκειμένου να σώσει τη Νέα Υόρκη από τον ορκισμένο εχθρό του. Παραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ, άρα, περιπέτεια με τα καλά της και τα κακά της...

15) Ondine του Νιλ Τζόρνταν, με τους Κόλιν Φάρελ, Αλίσια Μπαχλέντα και Στίβεν Ρέι (ημερομηνία εξόδου: 15 Ιουλίου): Ένας Ιρλανδός ψαράς βρίσκει στα δίχτυα του μια γυναίκα, την Οντίν, για την οποία πιστεύει πως είναι γοργόνα. Και όχι, δεν ρωτάει τον Φάρελ αν... ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος!

16) Grown Ups του Ντένις Ντούγκαν, με τους Άνταμ Σάντλερ, Σάλμα Χάγιεκ και Κρις Ροκ (ημερομηνία εξόδου: 22 Ιουλίου): Πέντε φίλοι, που στα γυμνασιακά τους χρόνια ήταν συμπαίκτες της ομάδας μπάσκετ του σχολείου τους, αποφασίζουν να περάσουν μαζί την εθνική εορτή των ΗΠΑ, αυτήν της 4ης Ιουλίου. Όλα τα... καλά παιδιά μαζεμένα εδώ, σε μια κωμωδία, από αυτές που γουστάρουν οι Αμερικάνοι.

17) 22 σφαίρες (L' immortel) του Ρισάρ Μπερί, με τους Ζαν Ρενό, Καντ Μεράτ και Γκαμπριέλα Ράιτ (ημερομηνία εξόδου: 29 Ιουλίου): Ένας παλαίμαχος γκάνγκστερ αρχίζει να «καθαρίζει» κόσμο για να πάρει εκδίκηση από τον παιδικό του φίλο ο οποίος έδωσε εντολή να τον σκοτώσουν, αφήνοντάς τον με 22 σφαίρες στο κορμί του... Γαλλικό νουάρ με πολύ καλές κριτικές.

18) The Expendables του Σιλβέστερ Σταλόνε, με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και Μίκι Ρουρκ (ημερομηνία εξόδου: 17 Αυγούστου): Μια παρέα καλόπαιδων πηγαίνουν κάπου στη Νότια Αμερική προκειμένου να ρίξουν από την εξουσία έναν δικτάτορα. Επιτέλους, τώρα, στα γεράματά τους, θα δούμε μαζί, στην ίδια ταινία, τους ανθρώπους με τα πιο μεγάλα μούσκουλα του αμερικάνικου κινηματογράφου!

19) Shrek Forever After του Μάικ Μίτσελ, με τις φωνές των Μάικ Μάγιερς, Έντι Μέρφι και Κάμερον Ντίαζ (ημερομηνία εξόδου: 26 Αυγούστου): Η τέταρτη και τελευταία (όπως υποστηρίζεται) ταινία κινουμένων σχεδίων της σειράς, θα είναι η πρώτη που θα προβληθεί και σε 3D!

20) Splice του Βιντζέτζο Νατάλι, με τους Έιντριεν Μπρόντι και Σάρα Πόλεϊ (ημερομηνία εξόδου: 26 Αυγούστου): Ένα ζευγάρι επιστημόνων, μετά από μια σειρά πειραμάτων, κατορθώνουν να παράξουν ένα κάργα ερωτικό πλάσμα, χρησιμοποιώντας ανθρώπινο και ζωικό DNA. Το νέο υβρίδιο, όμως, εκτός από σέξι είναι και επικίνδυνο. Ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας από έναν πολύ καλό σκηνοθέτη του είδους.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου