ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Γαλατόπιτα Μεσολογγίου

Απο την Κα Τσεκούρα Παναγιώτα 

Υλικά: 1,5 λίτρο πρόβειο γάλα

1 χωριάτικο φύλλο για πίτες

4 αυγά

250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

λίγο αλάτι και ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χόχλο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς με την κουτάλα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Χωριστά χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί της κουζίνας μας , απλώνουμε το χωριάτικο φύλλο, ρίχνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε και από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Παραλλαγή: Όποιος δεν τρελαίνεται για αλμυρά και προτιμά τις γλυκές απολαύσεις, μπορεί αντί για αλάτι να προσθέσει μισό κιλό ζάχαρη αφού έχει κρυώσει πολύ καλά το μίγμα γάλα-σιμιγδάλι. Είναι πεντανόστιμη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου