ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων στην Ιταλία


Εσοδα ύψους 452 εκατ. ευρώ έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα το ιταλικό κράτος από τη νομιμοποίηση 531.000 αυθαίρετων ακινήτων, ενώ αποσκοπεί στην είσπραξη συνολικά ενός δισ. ευρώ με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της
ειδικής υπηρεσίας που έχει συσταθεί για τον εντοπισμό αυθαίρετων και μη δηλωμένων στις αρχές κτισμάτων, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από δύο εκατ. ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ποτέ δηλώσει ως περιουσία τους.

Τα περισσότερα εξ αυτών και συγκεκριμένα 93.389 βρίσκονται στην Κάτω Ιταλία, στην περιφέρεια του Σαλέρνο, κοντά στη Νάπολη. Μάλιστα, οι 14 πρώτες περιφέρειες με βάση τον αριθμό των μη δηλωθέντων ακινήτων που εντοπίστηκαν βρίσκονται στα νότια της χώρας, εξαιρώντας τη Ρώμη. Σύμφωνα με τους αναλυτές στη γειτονική χώρα, αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς αποτελεί συνέπεια της παρουσίας του οργανωμένου εγκλήματος.

Οσον αφορά την περιφέρεια του Μιλάνου, τα αδήλωτα ακίνητα αγγίζουν τα 4.241, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται σε 6.372. Τα περισσότερα ακίνητα εντοπίζονται με τη μέθοδο της αεροφωτογράφισης. Μάλιστα, το ιταλικό δημόσιο μπορεί να προσδοκά και σε ακόμη περισσότερα έσοδα, έως και 3 δισ. ευρώ ετησίως, μια και κάθε ακίνητο που νομιμοποιείται υπόκειται αυτομάτως σε ετήσιο φόρο ακινήτων, φόρο απορριμμάτων, αλλά και φόρο για όσα εξ αυτών ενοικιάζονται σε τρίτους.

kathimerini













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου