ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Στις 8 Σεπτεμβρίου απολογείται η Ferrari


Τέσσερις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Ιταλικού Grand Prix θα απολογηθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού η Ferrari για όσα συνέβησαν στο Γερμανικό Grand Prix. Η Scuderia τιμωρήθηκε με πρόστιμο $100.000 και
 κινδυνεύει με ακόμα μεγαλύτερη τιμωρία για τη ρύθμιση του τελικού αποτελέσματος μέσω της αλλαγής θέσεων των Felipe Massa και Fernando Alonso.

Μία ποινή που επιβλήθηκε βάσει του άρθρου 39.1 των αγωνιστικών κανονισμών που αναφέρει ότι «απαγορεύονται οι εντολές από τις ομάδες που αλλοιώνουν το αποτέλεσμα του αγώνα» αλλά και για παραβίαση του άρθρου 151c του διεθνούς αγωνιστικού κώδικα που υπερασπίζεται την αξιοπιστία κάθε αγωνιστικού θεσμού.

Η ακρόαση θα λάβει χώρα στο Παρίσι ενώ για ευνόητους λόγους, στο ρόλο του Προέδρου του συμβουλίου δεν θα είναι ο Jean Todt. Ο άνθρωπος που ουσιαστικά προκάλεσε το 2002 την απαγόρευση των εντολών των ομάδων, με την πολυετή θητεία στο «τιμόνι» της Ferrari, θα παραδώσει τη θέση του στον Nick Craw, τον αντιπρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας για αγωνιστικά θέματα.

Η θέση της Ferrari μέσω του Διευθυντή της, Stefano Domenicali, είναι ότι: «Το παγκόσμιο συμβούλιο θα ξέρει πώς να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα ορθώς».

Το Συμβούλιο πάντως έχει την ευχέρεια να επιβάλει και πολύ αυστηρές ποινές, που φτάνουν ακόμα και στον αποκλεισμό από το πρωτάθλημα.

msfree



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου