ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ενοικιαστές - Ιδιοκτήτες


Οι ενοικιαστές, όταν παραδίδουν το μισθωμένο ακίνητο στον ιδιοκτήτη του, θα πρέπει να τον αποζημιώνουν μόνο για τις φθορές που έχουν προκαλέσει, πέραν των φυσιολογικών.

Απόφαση του Αρείου Πάγου

Όπως τονίζεται στη απόφαση, οι ενοικιαστές
 ακινήτων, δεν έχουν καμία υποχρέωση να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για φυσιολογικές φθορές που δημιουργούνται λόγω της χρήσης του ακινήτου. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση πως "ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να αποζημιώσει τον εκμισθωτή για τις φθορές και μεταβολές που προκλήθηκαν στο μίσθιο, κατά την διάρκεια της μίσθωσης, εξαιρουμένων εκείνων που οφείλονται στην συμφωνημένη χρήση".

Ο Άρειος Πάγος εξέτασε υπόθεση κτιρίου που είχε νοικιάσει πριν 36 χρόνια το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν δικαστικώς αποζημίωση για φθορές που είχε υποστεί το κτίριο, κάτι που ο Άρειος Πάγος απέρριψε για τις φθορές που προερχόντουσαν από την καθημερινή χρήση, όπως αυτές των δαπέδων, των κουπαστών του κλιμακοστάσιου, των ειδών υγιεινής, τις δαπάνες για την αποκατάσταση των υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, καθώς στο συμβόλαιο έλεγε πως ήταν ευθύνη των ιδιοκτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου