ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Εξαγωγή νερού από αέρα


Η APOLLO Tech SA σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προχώρησε μετά και από πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην παραγγελία εγκατάστασης πιλοτικής μονάδας “εξαγωγής” νερού από τον αέρα, προκειμένου να
αξιολογηθεί αυτή η νέα επιστημονική μέθοδος και να προχωρήσουν στην αγορά τέτοιων μονάδων.

Η λειψυδρία των τελευταίων ετών, η δυσκολία μεταφοράς νερού με υδροφόρες λόγω κακοκαιρίας και οι συνεχείς ανακοινώσεις για μολυσμένους υδροφόρους ορίζοντες, προβλημάτισαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα ευαισθητοποίησαν στο να στραφούν σε νέες καινοτόμες εφαρμογές, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα τους και ιδιαίτερα τους έντονους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου οι ανάγκες στο νησί κυμαίνονται από 1.000 έως 2.000 m³ ημερησίως, ανάλογα με την περίοδο.

Η μονάδα θα παραδοθεί στον Δήμο περί τα τέλη Μαΐου και θα είναι στην διάθεση των Δημοτών και αρμόδιων τοπικών αρχών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και δοκιμές.

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει παραγγελίες από διάφορες Μεσογειακές Χώρες και υπολογίζει ότι το καλοκαίρι θα λειτουργούν περισσότερες από 50 μονάδες με συνολική παραγωγή νερού άνω των 1.000 m³ ημερησίως, στις περιοχές αυτές.

Η τεχνολογία “εξαγωγής” νερού από τον αέρα είχε παρουσιαστεί από την εταιρεία, σε σεμινάριο που είχε οργανώσει στις 20 Φεβρουαρίου ε.ε. στην Αθήνα.

Πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή του Δήμου της Ύδρας, όπου το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι σχετικά ηπιότερο από άλλα νησιά, θα αποτελέσει το αξιολογότερο μοντέλο (πιλοτική εφαρμογή) της νέας αυτής επιστημονικής μεθόδου, υπολογίζοντας συγκριτικά το υψηλότερο κόστος προμήθειας νερού των υπολοίπων νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου