ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Για πλαστό διδακτορικό τίτλο κατηγορείται ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας




gutenbergΓια την χρήση διδακτορικού τίτλου, που απέκτησε με λογοκλοπή κατηγορείται ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Karl-Theodor zu Guttenberg.
Προφανώς ο τίτλος ευγενείας που έχει κληρονομήσει να μην του ήταν αρκετός για την εκπλήρωση των υψηλών φιλοδοξιών του και
σκέφθηκε να αποκτήσει και έναν ακαδημαΙκό τίτλο, που στην εποχή μας επιστήμονες και μη διαθέτουν. Γιατί όχι και αυτός;
Ένας ακαδημαϊκός τίτλος πάντα βοηθάει. Μερικές φορές όμως μπορεί να γίνει και παγίδα, αν αποκαλυφθεί ότι δεν είναι γνήσιος.
Μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η εργασία για την οποία του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα είναι προϊόν κλοπής, το Πανεπιστήμιο του  διδακτορικός τίτλος του υπουργού Άμυνας είναι προϊόν  κλοπής, τον κάλεσε εντός δύο εβδομάδων να πάρει θέση απέναντι στις κατηγορίες που του προσάπτονται.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο υπουργός δήλωσε ότι παραιτείται προσωρινά του διδακτορικού τίτλου. Ισχυρίζεται δε ότι η διδακτορική του διατριβή, μπορεί να έχει πολλά λάθη, δεν είναι όμως προϊόν λογοκλοπής. Είναι, τόνισε, προϊόν σκληρής εφτάχρονης εργασίας που εγίνετο παράλληλα με την εκπλήρωση της εργασίας του ως βουλευτή και των υποχρεώσεών του ως πατέρα.
Το πανεπιστήμιο ερευνά την περίπτωση και μετά το πέρας της έρευνας θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα.
kentri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου