ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το υποτιμημένο νόμισμα της Κίνας διαστρεβλώνει το παγκόσμιο εμπόριο




Για ξέσπασμα εμπορικού πολέμου προειδοποιεί η Βραζιλία, εξαιτίας της χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών από την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.

Όπως επισήμανε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γκίντο Μαντέγκα, η Βραζιλία ετοιμάζεται να
λάβει μέτρα προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω ανατίμηση του νομίσματός της. Το ζήτημα αυτό θα θέσει η κυβέρνηση της Βραζιλίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και το G20.

«Πρόκειται για έναν συναλλαγματικό πόλεμο που εξελίσσεται σε εμπορικό πόλεμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης.
Οι εμπορικές συναλλαγές της Βραζιλίας με τις ΗΠΑ έχουν σημειώσει πτώση από ετήσιο πλεόνασμα 15 δισ. δολαρίων σε έλλειμμα 6 δισ. δολαρίων εξαιτίας των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να τονώσουν την οικονομία μέσω της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
«Η ισοτιμία αποτελεί έναν από τους κινητήριους παράγοντες της οικονομικής πολιτικής, ακόμη σημαντικότερο και από την παραγωγικότητα», υπογράμμισε ο υπουργός. Όσον αφορά στην Κίνα, ο κ. Μαντέγκα προειδοποίησε ότι το «υποτιμημένο νόμισμα» της Κίνας διαστρεβλώνει το παγκόσμιο εμπόριο.
thenetwar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου