ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Έτοιμη η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Google



Ξεκίνησε η διαδικτυακή βιβλιοθήκη του ομίλου Google, που
διαθέτει πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιοποιημένους τίτλους, με αρκετούς εξ αυτών να διατίθενται δωρεάν.

Τα βιβλία, που μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας books.google.com, μπορούν να «φορτωθούν» σε

κάθε υπολογιστή μέσω διαδικτύου είτε μέσω εφαρμογών με φορητές συσκευές, μεταξύ των οποίων τα τηλέφωνα που λειτουργούν με το σύστημα Android και τα προϊόντα Apple, όπως το iPhone και το iPad.

Οι ηλεκτρονικές ταμπλέτες ανάγνωσης, που έχουν κατασκευαστεί ειδικά από τη Sony, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τους τίτλους στην οθόνη. Ωστόσο, αυτήν τη δυνατότητα δεν την έχει η συσκευή ανάγνωσης Kindle του ομίλου Amazon, που μέχρι στιγμής κατείχε τα σκήπτρα στην αγορά.
Εκπρόσωπος της Google εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρία θα παρέχει τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον κόσμο, με την Amazon να διαθέτει 725.000 τίτλους στην βιβλιοθήκη της εντός της αμερικανικής επικράτειας.


Η συγκεκριμένη κίνηση είχε προαναγγελθεί και ήταν έτοιμο εδώ και αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με μελέτη της Forrester Research, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ είχαν υπολογιστεί σε ένα δισεκατομμύριο το 2010, με τους ειδικούς να προβλέπουν τον τριπλασιασμό τους μέχρι το 2015.
Ωστόσο, παρά τη συνεργασία της Google με εκδότες, η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη για την συμφωνία που καταρτίστηκε εδώ και μια διετία μεταξύ του ομίλου και των ενώσεων συγγραφέων και των εκδοτών στις ΗΠΑ.


Η Google έχει ανακοινώσει ότι έχει ψηφιοποιήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιβλία σε 400 γλώσσες 100 χωρών.

Newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου